Twitters vd: Censur av Hunter Biden-artikel var ”ett misstag”
Twitters vd Jack Dorsey vittnar under ett senatsförhör den 17 november 2020 om censur och presidentvalet. Foto: Hannah McKay/POOL/AFP via Getty Images


Censur av en artikel om presidentkandidaten Joe Bidens son var ett misstag. Det sade Twitters vd Jack Dorsey på tisdagen under ett senatsförhör om censur.

– Vi ser det som ett misstag det vi gjorde, både vad gäller intentionen av policyn och också åtgärder om att inte låta människor dela offentligt eller privat, sade Dorsey som svar på en fråga från republikanske senatorn John Cornyn.

Det var i mitten av oktober som New York Post avslöjade att Joe Bidens son, Hunter Biden, uppges vara inblandade i korrupta affärer i Ukraina. Både Twitter och Facebook stoppade länkar till artikeln på sina plattformar.

Tidningen fick därefter sitt konto låst. Efter två veckors nedstängning låstes det upp. Twitter menar att New York Post bröt mot bolagets policy gällande användarvillkor och ”hackning av material”.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.