Barr ber federala åklagare att utreda anklagelser om valfusk
USA:s justitieminister William Barr under ett möte den 15 oktober i St. Louis i delstaten Missouri. Foto: Jeff Roberson – Pool/Getty Images


USA:s justitieminister William Barr har bett federala åklagare runt om i landet att se över oegentligheter kring det amerikanska presidentvalet.

”Jag godkänner att ni kan se över betydande anklagelser kring oegentligheter kring röster och röstsammanställning”, skriver Barr i ett memo som nyhetsbyrån AP har kommer över.

Stämningar

”Samtidigt som allvarliga anklagelser bör handskas med stor omsorg så bör vilseledande spekulativa, fantasifulla eller långsökta påståenden inte ligga till grund för att inleda federala utredningar.”

Justitieministern sade i september till CNN att han är medveten om att det pågår flera ”väldigt stora” utredningar kring fusk gällande poströster i åtskilliga delstater.

De senaste dagarna har stämningar lämnats in i delstaterna Pennsylvania och Arizona efter misstankar om valfusk. I Wisconsin har Trumpadministrationen begärt att man räknar om rösterna. I Georgia har man meddelat att rösterna kommer att räknas om. Samtidigt fortsätter man att räkna röster i Alaska och North Carolina.

Utredning av programvara

Republikaner i Michigan säger att de kommer utvidga utredningen kring programvaran Dominion. Detta efter att länet Antrim upptäckte att programvaran felaktigt sammanställt 6 000 röster som gick till den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden istället för president Donald Trump.

Förra veckan sade partiets ordförande Laura Cox att 47 av 83 län i Michigan kan ha använt Dominion vad gäller sammanställning av röster. Delstatens statssekreterare, Jocelyn Benson, säger att den felaktiga sammanställningen i Antrim berodde på ett mänskligt misstag.

Tony Zammit, kommunikationschef för Republikanska partiet i Michigan säger till Washington Examiner att man utreder om flera län har upplevt liknande erfarenheter.

– Vårt team håller nu på att kontakta tjänstemän i län i Michigan såväl som att gå igenom resultat för varje län som använde den här programvaran för att se hur omfattande det här felet kan vara.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.