Om oss


Epoch Times Sverige – Rena Nyheter

Vill du snabbt kunna orientera dig om vad som har hänt i Sverige, Europa och i världen? Vill du kunna göra det utan störande reklam? För oss är läsarupplevelsen det viktigaste. Därför har vi valt att inte ha banner-reklam i vår tidning. Vi har istället valt att jobba med läsarerbjudanden via en egen webbshop för att kompensera för de uteblivna reklamintäkterna.

Vill du dessutom ha tillgång till djuplodande läsning inom vetenskap, hälsa och miljö?

Samt inte minst – vill du ha en oberoende rapportering om vad som egentligen händer i Kina, den makt som kanske kommer att påverka dig mer än någon annan inom en snar framtid?

Då behöver du Epoch Times Sverige.

Vår vision

Epoch Times Sverige är en unik röst inom svensk media. Vi är eldsjälar som har drivit nättidningen sedan 2006 och som nu satsar på att växa. Vi är redan den främsta oberoende källan för nyheter om Kina.

Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group.

En del av Epoch Media Group

Utöver vår tidning i Sverige är Epoch Times världens största kinesiskspråkiga tidning utanför Kina. Epoch Times finns i 35 länder på 21 språk och är världens snabbast växande mediegrupp. Störst är vi på kinesiska med 1,6 miljoner exemplar i tryckt upplaga varje vecka och med 25 miljoner unika besökare på webben.

Fokus på Kina

Vårt speciella fokus är på Kina och vår tidning står här helt fri från den kinesiska staten, dess mediekontroll och censur. Vi kan därmed rapportera i frågor som annars tystas ner eller förvrängs i statsstyrda kinesiska medier, vars perspektiv ofta ges okritisk spridning i andra medier.

Tack vare ett nätverk av reportrar i Kina, liksom experter i väst med sakkunskap om det kinesiska samhället och sättet att vara, kan Epoch Times erbjuda ett unikt perspektiv.

Epoch Times försvarar åsiktsfrihet, trosfrihet, yttrandefrihet, mötesfrihet och pressfrihet.

Globala röster om Epoch Times

”Epoch Times är en enastående och professionell, vida omfattande ansträngning. Det är informativ läsning och ett seriöst bolag i en tid då annan media är på tillbakagång.”
Danny Schechter, CNN Founding Producer och Emmyvinnare.

”För att motsäga dem som insisterar på att webben har sänkt den journalistiska kvalitén: Se på Epoch Times. Seriereportagen om [statssanktionerade organstölder i Kina] går djupt in på ett ämne som ignorerats av andra medier, men hanterar det lika skickligt som sina större kollegor… [avslöjande] relevant och ny information om dessa brott i Kina, samtidigt som de håller västerländska organisationer ansvariga för deras medvetna eller omedvetna delaktighet. ”
Society of Professional Journalists

Här kan ni se några av de priser som Epoch Media Group mottagit

Hjälp oss att utveckla Epoch Times Sverige!

Uppskattar du vår tidning kan du ge ett ekonomiskt bidrag, till exempel månatligen, antingen genom en överföring till vårt bankgiro eller genom Swish:

Bankgiro: 5882-4038
Swish: 1233264819

Dajiyuan Sverige Media ek för
Organisationsnummer: 769614-2608
Epoch Times
Gustavslundsvägen 137
167 51 Bromma