Ytterligare 96 avlidna i covid-19 i Sverige
Ett tält vid Karolinska sjukhuset i Solna där man genomför covid-19 tester. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP via Getty Images


Hittills har nu 4 125 personer avlidit i covid-19 i Sverige. Det är en ökning med 96 det senaste dygnet, visar statistik från Folkhälsomyndigheten.

Totalt har nu 34 440 personer bekräftats vara smittade av viruset, en ökning med nästan 600 sedan i måndags.

1 987 personer får eller har fått intensivvård till följd av covid-19.

– Vi måste se framför oss att vi ska förhålla oss till den här sjukdomen under lång tid framåt. Och därför är det oerhört viktigt att den kapacitet som byggs upp är förankrad i regionerna och har verkligen den kvalitet som vi önskar att den ska ha, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef för mikrobiologi vid Folkhälsomyndigheten.

Hon säger också att man behöver göra mer omfattande provtagning, men att den måste vara ändamålsenlig. Man kommer därför vid slutet av veckan att ta fram en vägledning vad gäller provtagning inom äldrevården.

– För att sätta fokus på behovet hos de mest sårbara.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.