Regeringen satsar 380 miljoner kronor i bistånd mot pandemin
Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP). Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


Regeringen satsar 380 miljoner kronor i bistånd för att stödja den internationella responsen mot den pågående pandemin.

– Kostnaden på liv och hälsa och på världsekonomin kommer att bli större om vi inte agerar snabbt till stöd för den internationella humanitära responsen, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) i ett pressmeddelande.

– Genom vårt stödpaket tar Sverige ett solidariskt ansvar för att hjälpa de värst drabbade och bidrar till att minska spridningen av covid-19.

Stödpaketet tas från den ordinarie biståndsbudgeten och kommer att fördelas på FN:s fond för katastrofbistånd, FN:s livsmedelsprogram och Världshälsoorganisationen, WHO. Stödet innefattar även pengar till IMF:s fond för skuldlättnad och biståndsmyndigheten Sidas humanitära anslag.

Biståndsminister Peter Eriksson (MP) säger att världens mest utsatta länder står inför en hunger- och svältkatastrof.

– Om inte världens rika länder tar globalt ansvar nu riskerar vi att backa decennier i arbetet mot hunger och fattigdom, säger han i pressmeddelandet.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.