Vasamuseet öppnar dörrarna igen
Vasamuseets guider visar en kanonlängds avstånd. Foto: Catrin Rising/Vasamuseet/SMTM


Vasamuseet i Stockholm öppnar för besökare igen onsdagen den 19 maj efter att ha varit stängt sedan i slutet av oktober förra året.

– Det är med stor glädje som vi nu kan välkomna besökare till Vasamuseet igen efter att ha haft stängt sedan i höstas. Vi gör det på ett ansvarsfullt sätt och har anpassat verksamheten ytterligare sedan förra året, säger Jenny Lind, biträdande chef för Vasamuseet, i ett pressmeddelande.

Hon säger att museet kommer att släppa in max 250 besökare samtidigt och tillägger att det går ”att komma nära skeppet och få en storslagen upplevelse av Vasa”.

– Jag vet att många längtar efter att få besöka oss och andra museer igen och jag tycker att det är angeläget att öppna av flera skäl. Museer har en viktig funktion i ett demokratiskt samhälle, säger Lind.

🇸🇪 Äntligen! Dagens bästa nyhet: Vasamuseet öppnar för besökare igen den 19 maj! Efter att ha varit stängt sedan slutet...

Publicerat av Vasamuseet / The Vasa Museum Söndag 9 maj 2021

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.