Trump skriver under ny lag – ska stoppa Kinas förtryck av uigurer
USA:s president Donald Trump. Foto: Samira Bouaou/Epoch Times-arkivbild


USA:s president, Donald Trump, skrev på onsdagen under en lag där man uppmanar till sanktioner mot de som är ansvariga för förtrycket av uigurer i Kina.

Lagen röstades i princip enhälligt igenom i USA:s kongress. Den syftar till att skicka ett starkt budskap till Kina vad gäller mänskliga rättigheter genom att uppmana till sanktioner mot de som är ansvariga för förtryck av muslimska uigurer.

”Lagen kommer att hålla förövare ansvariga för människorättskränkningar och övergrepp, såsom systematiskt användande av indoktrineringsläger, tvångsarbete och inkräktande övervakning för att utplåna uigurers och andra minoriteters etniska identitet och religiösa tro i Kina”, skriver Trump i ett pressmeddelande.

FN uppskattar att över en miljon uigurer har satts i arbetsläger i Xinjiangprovinsen i nordvästra Kina.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.