Organskörd i Kina: Läkarstudent vittnar om skräcknatt
Dramatisering av organstölder på Falun Gong-utövare i Kina. Foto: Getty Images. Arkivbild


En oberoende folktribunal i London konstaterade den 17 juni att samvetsfångar mördas för sina organ i Kina. En tidigare AT-läkare vid ett militärsjukhus i Shenyang bevittnade brottet på plats och berättar för NTD om den skakande upplevelsen.

George Zheng skulle precis utexamineras från läkarutbildningen på 1990-talet när han bevittnade händelsen. En del blodiga detaljer har utelämnats.

– Jag gjorde min praktik på Shenyang Army General Hospital [Huvudsjukhuset i Shenyangs militärregion]. Jag deltog vid det här tillfället i ett militärt uppdrag, säger Zheng.

Tillsammans med tre läkare och två sjuksköterskor kördes Zheng, under beväpnad eskort, i en ambulans till ett område kring Dalian, i nordöstra Kina.

Skräcknatt

Zheng berättar att ambulansen anlände till en mycket avlägsen plats ute i ödemarken.

– Vi hörde ett skott, sedan dröjde det inte länge förrän några soldater bar in en man.

Mannens hals var täckt av blod, och det blödde från strupen.

Zheng såg sedan på hur läkarna avlägsnade njurarna från fången. En av läkarna instruerade honom vad de sedan skulle göra.

– Han gjorde tecken att jag skulle skära av ett visst blodkärl. Så fort det skurits av strömmade blodet ut, och det var varmt, säger Zheng.

George Zheng berättar för en NTD reporter om sina fruktansvärda upplevelser när han bevittnade organplundring i Kina. Foto: Arek Rusek/NTD television

Zheng minns att han fick panik och blev fullkomligt chockad.

– Men jag såg att de andra personernas ansikten var helt uttryckslösa, säger Zheng.

Efter njurarna tagit ut sade läkarna till honom att ta ut ögongloberna.

Zheng berättar att han skakade och nästan kollapsade, och att han sade till läkarna att han inte kunde göra det.

En av läkarna tog ut ögongloberna och sade sedan till Zheng att lägga kroppen i en stor bag, som bars bort av soldater.

Zheng frågade vad som skulle göras med den kvarvarande kroppen, och fick veta att det fanns ett annat militärfordon som skulle förstöra eller bränna den.

Efter att de kommit tillbaka till Shenyang bevittnade Zheng hur organen implanterades i en väntande patient. Han blev sedan tillsagd att ”gå och sätta sig och vila”.

Hela händelsen gjorde Zheng djupt skakad.

Lämnar Kina

Zheng berättar att när han återvände hem fick han hög feber som varade i flera dagar. Sedan talade han med någon på sjukhuset och sade att han inte skulle komma dit igen.

– Jag sade att jag kunde arbeta någon annanstans, men att jag inte skulle göra det här jobbet igen, säger Zheng.

Än idag plågas Zheng av minnet från den dagen i bergen och ödemarken. Zheng säger att han undrar vem offret var och vad hans föräldrar tror hade hänt med honom.

– Hans familj visste ingenting om den här grymma händelsen, säger Zheng.

Falun Gong-utövare under en parad i New York, den 13:e maj, 2015. Foto: NTD television

Zheng bestämde sig för att lämna Kina och säger att han vet att det kinesiska kommunistpartiet mördar människor som känner till dessa saker, för att tysta dem.

– När jag tänkte på det här, kände jag att eftersom jag lever borde jag ställa upp och vittna. Eftersom tiotusentals familjer i Kina inte vet om att deras nära och kära har dött på ett så grymt sätt, säger Zheng.

Den oberoende folktribunalen i London har enhälligt kommit fram till att den kinesiska regimens organstölder har skett på många platser vid många tillfällen under en period av minst 20 år, och att den pågår än idag.

Under tribunalen hördes en mängd vittnesmål från olika grupper, den enda rösten som saknades var den från det kinesiska kommunistpartiet, som hävdar att anklagelserna är politiskt motiverade.

Ytterligare rapportering av Arek Rusek

Från NTD News

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld.

Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd!

Här ser du hur du kan stödja oss.