loadingKonditorn Annie Hesselstad komponerade Nobeldesserten för andra året i följd. Resultatet blev en hyllning till Sverige, med norrländska lingon från Mockträsk utanför Boden.
Foto: Dan Lepp
Konditorn Annie Hesselstad komponerade Nobeldesserten för andra året i följd. Resultatet blev en hyllning till Sverige, med norrländska lingon från Mockträsk utanför Boden. Foto: Dan Lepp
Nyheter

Nobeldesserten återigen skapad av Annie Hesselstad

Ida Fältander

Även i år var det Annie Hesselstad som stod bakom årets dessert på Nobelbanketten. Desserten – en bakad chokladkräm med kompott gjord på lingon, smaksatt med tjärsirap – var tänkt som en hyllning till Sverige från norr till söder.

Annie Hesselstad var medlem som konditor i Svenska Kocklandslaget 2015 och 2016 och tävlade i OS 2016. Sedan år 2019 är hon chefskonditor på konstmuseet Artipelag i Stockholm, där hon finner inspiration i den omgivande naturen, arkitekturen och konsten.

Inför varje utställning skapar Hesselstad en utställningsbakelse, något som har blivit ett signum just för Artipelag.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingKonditorn Annie Hesselstad komponerade Nobeldesserten för andra året i följd. Resultatet blev en hyllning till Sverige, med norrländska lingon från Mockträsk utanför Boden.
Foto: Dan Lepp
Konditorn Annie Hesselstad komponerade Nobeldesserten för andra året i följd. Resultatet blev en hyllning till Sverige, med norrländska lingon från Mockträsk utanför Boden. Foto: Dan Lepp
Nyheter

Nobeldesserten återigen skapad av Annie Hesselstad

Ida Fältander

Även i år var det Annie Hesselstad som stod bakom årets dessert på Nobelbanketten. Desserten – en bakad chokladkräm med kompott gjord på lingon, smaksatt med tjärsirap – var tänkt som en hyllning till Sverige från norr till söder.

Annie Hesselstad var medlem som konditor i Svenska Kocklandslaget 2015 och 2016 och tävlade i OS 2016. Sedan år 2019 är hon chefskonditor på konstmuseet Artipelag i Stockholm, där hon finner inspiration i den omgivande naturen, arkitekturen och konsten.

Inför varje utställning skapar Hesselstad en utställningsbakelse, något som har blivit ett signum just för Artipelag.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024