Extrem metod för att hejda nya virusutbrott i Kina


Ett helt lägenhetskomplex i staden Harbin har låsts från utsidan och ingen av de boende tillåts komma ut. Detta skedde efter att ett fall av KKP-viruset, vanligen kallat det nya coronaviruset, bekräftats i en av lägenheterna.

Under de senaste veckorna har nya KKP-virusutbrott uppstått i Kinas nordöstra provinser, Jilin och Heilongjiang, som Epoch Times rapporterat om tidigare, kraftiga nedstängningsåtgärder har vidtagits i flera områden och städer. Även i Wuhan rapporterar invånare om en andra smittovåg.

Samtidigt fortsätter de kinesiska myndigheterna att underrrapportera omfattningen av antalet smittade i landet.

Under det inledande utbrottet i Wuhan kunde omvärlden bevittna de extrema åtgärder som vidtogs av regimen för att hejda viruset. Kinesiska medborgare har berättat om våld, hot och övergrepp mot mänskliga rättigheter. Diktaturregimen har tystat visselblåsare och fortsätter att censurera internet och att stänga in människor i sina hus genom att dörrar låses och svetsas igen från utsidan. I många fall har människor inte haft tillgång till vare sig förnödenheter eller vård, och har inte fått någon som helst hjälp från lokala myndigheter.

Nyligen har staden Harbin i nordöstra Kina blivit ett nytt virusepicenter, och går nu i Wuhans fotspår vad gäller nedstängning och extrema åtgärder för att bekämpa viruset.

Video:

Man:

– Ser du det här meddelandet?

– Ett officiellt meddelande som förseglar byggnaden, och ett stort hänglås.

– Det är helt nedstängt.

Kvinna: (Står i bakgrunden och bär en röd armbindel som visar att hon arbetar för kommunistregimen)

– Det är för att det finns ett bekräftat smittfall.

Man:

– Tror du att någon kan gå in eller komma ut?

– Glöm det.

– Så, är det här en nedstängning?

– Kan damen berätta för oss? säg något, damen med röda armbindeln.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.