Coronaviruset: Video avslöjar hur det kinesiska folket behandlas


Epoch Times har samlat ett antal videos från kinesiska sociala medier, som visar hur invånare i Wuhan och i andra städer i Kina behandlas under det pågående virusutbrottet. Varning för chockerande scener.

Videon ger en förstahandstitt på vad som händer i Kina, samtidigt som dödstalen till följd av smitta med coronaviruset, fortsätter att gå upp.

Det är förbjudet att inte ha munskydd och poliser slår brutalt ner på de människor de hittar som saknar munskydd.

Ett klipp visar hur en kvinna ska föras till karantän. Polisen sliter henne från sitt barn och släpar henne med sig.

I en stad i provinsen Sichuan begränsas människors möjligheter att röra sig fritt genom åtgärder mot transporter. En man som körde trehjuling på gatan blev konfronterad av polisen som sprejade pepparsprej i ögonen på honom. När mannen gjorde motstånd satte polisen handklovar på honom och körde iväg honom i polisbil.

Levande kremering

En kvinna filmas när hon åker taxi i Wuhan och berättar om sina upplevelser från ett sjukhus där hon själv har vistats. Hon berättar att mannen som låg bredvid henne var över 70 år och hade stora svårigheter att andas.

”När de kom för att binda hans kropp rörde sig fortfarande hans händer och fötter”, säger kvinnan.

Kvinnan i taxin berättar om sina upplevelser på sjukhuset i Wuhan. Foto: Skärmavbild

Trots att mannen fortfarande kunde andas blev han inpackad i plastsäckar och bortkörd för kremering. Kvinnan berättar att hon såg flera människor som fick möta samma öde.

”Vi såg allt det här med våra egna ögon när vi låg inlagda, med mina egna ögon”, säger kvinnan till taxichauffören.

Hon berättar att hon blev mycket ledsen.

”De som bars iväg i säckar, de behandlades som döda hundar.”

Instängda

Videon visar också ett akut anrop från boende i ett bostadskomplex i Wuhan.

”Wuhan International Residence är ett höghus med över 500 familjer (över 2 000 boende).

De lokala myndigheterna isolerar nu hela byggnaden. Den här åtgärden dödar de boende. Snälla hjälp oss boende!”

En man har gått ut på en balkong för att filma bostadskomplexet i mörkret. Mängder med röster hörs ropa på hjälp och be om ett slut på isoleringen.

”De vill komma ut”, säger han.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.