Expert: Organskörd i Kina får inte den uppmärksamhet den borde ha
Paramilitär polis marscherar nära entrén till den Förbjudna staden, Peking den 22 maj 2020. Foto: Nicolas Asfouri/AFP via Getty Images


Det kinesiska kommunistpartiets (KKP) lista på allvarliga brott mot mänskliga rättigheter mot sina egna medborgare behöver exponeras kontinuerligt. Det gäller särskilt deras organskörd från samvetsfångar, säger Levi Browde, chef för Falun Dafa Information Center.

Nyligen gjorde Michael Harrison, publisher för Talkers magazine, en djupgående intervju med Browde, som beskrev fängslanden, tortyr och organskörd, som utövare av den andliga metoden utsätts för i Kina. Han säger att det behövs mer medvetenhet kring dessa brott.

Falun Dafa, som också är känt som Falun Gong, är en qigongmetod med fem meditativa övningar och en andlig undervisning baserad på ledorden sanning, medkänsla och tålamod. Metoden har blivit allvarligt förföljd av den kinesiska regimen de senaste två årtiondena.

Organtransplantationer granskas

De senaste åren har Kinas organtransplantationssystem granskats och en oberoende, London-baserad folktribunal drog 2019 slutsatsen att KKP ”bortom rimligt tvivel” använder samvetsfångar för att sälja deras organ. Den huvudsakliga källan var utövare av Falun Gong.

– Med ett brott på nivån av organskörd borde det här vara förstasidesnyheter igen och igen, och igen, tills det slutar – och det har det inte varit, säger Browde i podcasten den 18 augusti.

Tribunalen skrev i en 160-sidig rapport som släpptes i mars att de har ”inga bevis på att praxisen har upphört” och sade att bristen på internationell tillsyn har låtit ”många människor dö en hemsk och onödig död”.

Ett stort antal utövare hålls fängslade och screenas för vävnadstyp. När någon betalar för ett organ så dödas utövaren, säger Browde.

– De tar ut organet, de gör transplantationen, säger han.

Han tillägger att den olagliga, statligt styrda organindustrin omfattar flera miljarder dollar.

Medan KKP-viruset (vanligen kallat det nya coronaviruset) härjade i Kina under årets första sex månader pågick Kinas organtransplantationsindustri som vanligt, utan någon ”uppenbar försening i väntetid på organ”. Detta enligt en undersökning av den USA-baserade, icke-vinstdrivna World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong. En sjuksköterska i Guangxiprovinsen berättade för utredarna att de trots rädsla för infektion under pandemin ”utför operationen närhelst det finns en”.

Systematisk förföljelse

Browde säger att KKP:s förföljelsekampanj mot metoden startade på grund av rädsla hos några partiledare för det faktum att det fanns fler Falun Gong-utövare än antal medlemmar i partiet. Det år som förföljelsen började i Kina, 1999, fanns det 100 miljoner utövare av metoden, vilket var 40 miljoner fler än KKP-medlemmar just då.

– Det som utvecklades de kommande två årtiondena var en systematisk förföljelse som karaktäriserades av utbrett frihetsberövande, fängslande, tortyr och många som dog, säger han.

– Konservativa uppskattningar säger att … flera miljoner människor har fängslats någon gång under den här kampanjen, för att inte tala om de som har satts i arbetsläger eller liknande anläggningar.

På grund av effektiviteten hos Kinas statliga medier är den här organskörden i Kina inte vitt känd bland de kinesiska invånarna, säger Browde. Med internetblockaden, kallad den kinesiska brandväggen (Great Firewall), kontrollerar KKP även vilken information dess medborgare kan tillgå.

Redaktörens anmärkning: För att lyssna på hela poddavsnittet med Browde, klicka här.

Följ Bowen på Twitter: @BowenXiao_

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.