loadingNorrköpings Kevin Höög Jansson kvitterade till 1–1 med ett snyggt avslut och inledde hemmalagets vändning mot Västerås. Foto: Stefan Jerrevång/TT
Fotboll

”Peking” vände på stopptid i bottenmötet

Clara Nyblom/TT

Västerås var minuter från att ta tre poäng när tabelljumbon gästade IFK Norrköping på Platinumcars arena. I stället lämnar de Norrköping med noll poäng efter att "Peking" vände matchen till 2–1 på stopptid.

I 90:e minuten, vid ställning 0–1, klev Kevin Höög Jansson fram och pangade in 1–1 till hemmalaget.

– Det var bra tryck ju. Jag fick en bra träff, säger Höög Jansson i Max efter matchen.

På tilläggstid, i 96:e minuten, nickade Vito Hammershöy-Mistrati in Laorent Shabanis lobb över Johan Brattberg i VSK-målet.

– Idrotten är grym, i dag fick vi uppleva det. Vi får skylla oss själva, vi ska hantera det sista målet bättre, säger Västerås-tränaren Kalle Karlsson i Max.

Bortalagets mål gjorde Henry Offia efter 50 minuters spel.

Västerås ligger sist i tabellen, Norrköping på elfteplats.

I den parallella matchen på Örjans Vall, mellan Halmstad och Malmö FF, blev slutresultatet 1–0 till bortalaget.

MFF:s mål gjordes av Sergio Peña som fick till ett rejält avslut utanför straffområdet. HBK-målvakten Tim Erlandsson sträckte sig efter bollen men fick inte ens fingertopparna på Peñas välplacerade skott.

Malmö leder nu allsvenskan sex poäng framför Djurgården, som har en match mindre spelad. Halmstad ligger på tolfteplats.