loadingGeorgiens Georges Mikautadze fixade landets första mästerskapspoäng någonsin. Foto: Petr David Josek/AP/TT
Fotboll

Georgien tog historisk poäng i EM

Clara Nyblom/TT

Både Georgien och Tjeckien kom poänglösa till eftermiddagens möte länderna emellan. Då blev det delad pott efter 1–1. Poängen är Georgiens första någonsin i ett mästerskap.

Det var Georgien som tog ledningen i matchen, när Georges Mikautadze satte en säker straff på tilläggstid i den första halvleken.

Straffen kom efter en VAR-koll där det sågs tydligt att bollen tog på armen på olycksfågeln Robin Hranac. Mittbacken gjorde också självmål i matchen mot Portugal.

I andra halvlek kunde Tjeckien kvittera när Patrik Schick sprang in returen på Ondrej Lingrs nick på riktigt måltjuvsmanér.

Tjeckien låg på för ett ledningsmål, samtidigt som Georgien stod för några bra omställningar, men inget av lagen fick in en boll till.

Poängen innebär att Georgien nu tagit sin första mästerskapspoäng. Landet deltar i sitt första mästerskap någonsin.

Båda lagen ligger nu på en poäng efter två spelade gruppspelsmatcher. Grupp F:s etta och tvåa, Portugal och Turkiet, möts under lördagen, 18.00.