loadingSommartårta. Moussetårta med rabarber och jordgubbar har en botten av rabarberkladdkaka. Garneras med färska jordgubbar och en del av moussen. Foto: Annelie Andersson
Sommartårta. Moussetårta med rabarber och jordgubbar har en botten av rabarberkladdkaka. Garneras med färska jordgubbar och en del av moussen. Foto: Annelie Andersson
Livsstil

”Blomster och bakverk är det härligaste som finns”

Eva Sagerfors

Att tänka utifrån säsong handlar också om att längta, menar recept- och blomsterkreatören Annelie Andersson. Här berättar hon om hur man kan tillämpa det i bakningen, om sin receptskatt och om hur meditativt det kan vara att ”blomsterpilla”.

Blomster och bakverk är Annelie Anderssons röda tråd i livet. Som fotograf, receptskapare och kokboksförfattare drivs hon av att få inspirera andra. ”Blomster & bakverk” är också namnet på hennes blogg hos Allas.

– Blomster och bakverk är det härligaste som finns i livet, och mina stora intressen!

Ätbara blommor

Blåklint, cikoria, doftpelargon (vissa sorter)

Fläder, förgätmigej, gräslök

Gullviva (blad och blommor), klöver (röd och vit), krasse

Kryddtagetes, lavendel, maskros (hela växten)

Nejlika, pensé, prästkrage

Rallarros, raps, ringblomma 

Ros, röd oxalis

Solros, syrén 

Tulpan (kronblad), tusensköna

Viol, äppelblom

Tips! Vill man sticka ner till exempel en ros i en tårta så sätt först stjälken i ett sugrör som sticks ner i tårtan.

Kontrollera om en växt är giftfri på giftinformation.se.

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingSommartårta. Moussetårta med rabarber och jordgubbar har en botten av rabarberkladdkaka. Garneras med färska jordgubbar och en del av moussen. Foto: Annelie Andersson
Sommartårta. Moussetårta med rabarber och jordgubbar har en botten av rabarberkladdkaka. Garneras med färska jordgubbar och en del av moussen. Foto: Annelie Andersson
Livsstil

”Blomster och bakverk är det härligaste som finns”

Eva Sagerfors

Att tänka utifrån säsong handlar också om att längta, menar recept- och blomsterkreatören Annelie Andersson. Här berättar hon om hur man kan tillämpa det i bakningen, om sin receptskatt och om hur meditativt det kan vara att ”blomsterpilla”.

Blomster och bakverk är Annelie Anderssons röda tråd i livet. Som fotograf, receptskapare och kokboksförfattare drivs hon av att få inspirera andra. ”Blomster & bakverk” är också namnet på hennes blogg hos Allas.

– Blomster och bakverk är det härligaste som finns i livet, och mina stora intressen!

Ätbara blommor

Blåklint, cikoria, doftpelargon (vissa sorter)

Fläder, förgätmigej, gräslök

Gullviva (blad och blommor), klöver (röd och vit), krasse

Kryddtagetes, lavendel, maskros (hela växten)

Nejlika, pensé, prästkrage

Rallarros, raps, ringblomma 

Ros, röd oxalis

Solros, syrén 

Tulpan (kronblad), tusensköna

Viol, äppelblom

Tips! Vill man sticka ner till exempel en ros i en tårta så sätt först stjälken i ett sugrör som sticks ner i tårtan.

Kontrollera om en växt är giftfri på giftinformation.se.

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad (föräldraledig)

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024