Vodafone i Tyskland stoppar kinesisk tv
Vodafone har tillfälligt pausat det kinesiska tv-bolaget CGTN från att sända i landet. Foto: Gabriel Bouys/AFP via Getty Images


Vodafone i Tyskland stoppar den kinesiska tv-kanalen CGTN från att sända i landet.

Beslutet grundar sig i att den brittiska mediemyndigheten nyligen återkallat sändningstillståndet för CGTN eftersom tv-bolaget kontrolleras av det kinesiska kommunistpartiet.

– På grund av återkallandet av sändningstillståndet har vi nu inlett samtal med de statliga mediemyndigheterna för att reda ut den juridiska situationen, säger en talesperson för Vodafone till tyska nyhetsbyrån DPA.

Vodafone i Tyskland säger att man tillfälligt har pausat sändningarna för CGTN, men att man hoppas att sändningarna kan återupptas.

Det var den 4 februari som den brittiska mediemyndigheten Ofcom återkallade sändningstillståndet för den kinesiska tv-stationen.

Kinas utrikesministerium har kritiserat beslutet och uppmanar Storbritannien att ”korrigera sitt misstag”.

Organisationen Safeguard Defenders har gjort flera anmälningar mot CGTN, vilket Epoch Times tidigare har skrivit om. Bland annat har tv-kanalen visat framtvingade erkännanden på tv och även rapporterat partiskt om demokratiprotesterna i Hongkong.

För några dagar sedan meddelade den kinesiska regimen att man stoppar det brittiska mediebolaget BBC från att sända i Kina.

Enligt kinesiska myndigheter har BBC brutit mot Kinas riktlinjer för hur utländska medier i landet får rapportera nyheter.

EU fördömer den kinesiska regimens agerande.

“Det här är Kinas senaste åtgärd för att begränsa åsiktsfriheten och tillgång till information inom landets gränser efter att åtskilliga utländska journalister utvisades under 2020”, säger en EU-talesperson i ett uttalande.  

I början av februari publicerade BBC ett reportage där uiguriska kvinnor i intervjuer säger att de systematiskt utsätts för våldtäkter, sexuella övergrepp och tortyr i så kallade omskolningsläger i Xinjiangregionen i Kina. Kinas utrikesministerium anklagar det brittiska mediebolaget för att ha publicerat ”falsk rapportering”.

 

Hjälp oss att driva tidningen vidare! En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Här ser du hur du kan stödja oss.