Två bröder hör talas om att människor torteras och dödas – men en av dem tar fel beslut


Att välja den goda vägen här i livet och våga stå upp för det goda kan kanske vara skiljelinjen här i livet för en del. Gott belönas med gott och ont med ont säger ett gammalt kinesiskt ordspråk. Kan det vara så?

Två bröder bodde i en by i Kina. Den äldre brodern var mellanstadielärare, och den yngre brodern var ledare för byns väpnade styrkor. De båda bröderna var vän med en man som hade flyttat från staden, och deras familjer stod varandra nära.

Under 1999 inledde Kinesiska kommunistpartiet en allvarlig förföljelsekampanj mot en andlig qigongmetod kallad Falun Gong, eller Falun Dafa, och som lär människor hur man lever i enlighet med de tre principerna sanning, godhet och tålamod.

Några som utövar Falun Gongs qigongövningar i en park i Sydney, Australien, den 26 juni, 2017. Foto: EMMA MORLEY

Mannen som hade flyttat från staden utövade Falun Gong, och när han hörde talas om hur hans medutövare blev gripna och torterade, och såg de hemska lögnerna som spreds i statliga medier om dem, blev han ledsen. Han bestämde sig för att han skulle försöka motverka förföljelsen genom att berätta för sina vänner och sin familj sanningen om Falun Gong och om förföljelsen.

"Jag åkte tillbaka till min hemstad flera gånger", skrev han i en berättelse som han delade med sig av på Minghui.org.

"Dessvärre var många människor likgiltiga inför vad jag hade att berätta, inklusive min egen familj."

Trots att mannen kände sig missmodig så gav han inte upp. Falun Gong-utövare blev fortfarande trakasserade och gripna, och antalet som dödats genom tortyr och misshandel ökade hela tiden.

Han ansåg att det enda sättet att få stopp på orättvisan på var om fler människor insåg sanningen och intog en tydlig ställning mot förföljelsen. Dessutom visste han att det att göra bra saker ger goda resultat, och att göra dåliga saker ger dåliga resultat.

Kinesisk polisman närmar sig en Falun Gong-utövare som 2001 reste tvärsöver Kina till Himmelska fridens torg för att fredligt protestera mot förföljelsen . Foto: Minghui

Vid det kinesiska nyåret återvände han återigen till sin hemby. Mannens familj och de två brödernas familj hade bestämt sig för att fira nyår tillsammans. Mannen tog tillfället i akt att återigen berätta om Falun Gong-utövarnas situation i Kina och vid den här tidpunkten tycktes nästan alla ha förstått situationens allvar.

Emellertid blev den äldre brodern från den andra familjen upprörd och gjorde mannen till åtlöje.

– Har du problem med hjärnan, är det nåt fel på den? frågade den äldre brodern.

Mannen lämnade festen och kände sig illa till mods. Han försökte någon tid senare återigen tala om det här med den äldre brodern, men insåg att den äldre brodern vägrade lyssna på något som hade med förföljelsen att göra.

Efter det hände några konstiga saker den äldre brodern.

En dag var den äldre brodern på väg hem efter att ha varit på middag med mannens bror. Plötsligt blev den äldre brodern attackerad av en grupp människor utan någon uppenbar anledning.

En annan dag gick den äldre brodern ensam längs med vägen, när en bil kom körande i hög hastighet rakt mot honom. Han undkom genom att snabbt ställa sig bakom ett träd.

Men när den tredje händelsen inträffade hade han inte längre sådan tur. När han skulle svänga med sin motorcykel körde en bil plötsligt på honom och han dog.


En familjemedlem ringde mannen och berättade för honom om olyckan. Båda familjerna var förkrossade, och vad värre var berättade brödernas mor att under samma tid hade många unga vuxna plötsligt dött av okända anledningar.

Mannen tänkte att han inte hade träffat familjens yngre broder på ett tag, så han bestämde sig för att besöka honom en kväll under 2005. Eftersom den yngre brodern var ledare för byns väpnade styrkor och hans fru var ledare för byns kvinnoförening, åtnjöt de mycket respekt och inflytande i området.

Återigen började mannen prata med dem om Falun Gong och han berättade för dem om hur det utövas runt om i världen, men att det bara är i Kina som det utsätts för förföljelse. Han talade också om Kinesiska kommunistpartiets våldsamma historia i allmänhet och dess upprepade politiska kampanjer mot i stort sett oskyldiga människor.

Redan innan han slutade tala höll den yngre brodern med honom och bestämde sig för att göra något åt saken. Han skrev under ett dokument som en gräsrotsrörelse mot kommunistpartiet har, och som heter ”Tuidang", och drog därigenom officiellt tillbaka sitt stöd för kommunistpartiet och dess underorganisationer. (För att garantera deras säkerhet får de som skriver under använda pseudonymer.)

Den yngre broderns 6-årige son bad mannen hjälpa honom att gå ur det kommunistiska ungdomsförbundet och mannen insåg med glädje att även små barn kan förstå sanningen.

Kort efter detta besök blev den yngre brodern biträdande borgmästare för staden, och inom några år blev han borgmästare i en närliggande stad. Hela hans familj fick ett bra liv.

 

Den vilda tjuren galopperar ut på gatan från rodeon – se när cowboyen griper in

Slav under kommunismen

 

Fakta

falun gong

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, godhet och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.