”När man har slagit in på en bra väg, så måste allting bli gott i slutändan”


Någon gång i livet kanske man längtar efter att få veta den sanna meningen med livet och själva syftet med ens existens. Medan vissa av oss har turen att få svar så fortsätter andra att uppleva den inre kampen.

Berättelsen om Bhavani Odatt från Kerala i södra Indien är ett exempel på att någons liv kan förändras till det bättre. Bhavani fick uppleva en stor förändring när hon tog till sig en gammal kinesisk självförbättrande meditations- och qigongmetod för sinne och kropp.

Foto: Privat

Det var hennes son Naveen som berättade för sin mor om Falun Dafa när hon år 2000 befann sig i Abu Dhabi. Naveen kom i kontakt med Falun Dafas webbplats när han surfade på nätet. Han tyckte att det lät väldigt bra och började läsa böckerna och lärde sig också qigongövningarna. När Naveen berättade för sin mamma att metoden bidrar till att stärka kroppen och rena sinnet lyssnade hon inte, då hon var upptagen med annat och dessutom inte trodde på honom.

Under 2010 återvände Bhavani till Indien, där hon fick gå igenom många svårigheter, både ekonomiska och i familjelivet. Hon genomgick en uppslitande skilsmässa.

– Innan jag började utöva denna meditations- och qigongmetod så var jag en väldigt känslostyrd person och blev ofta snabbt ledsen. Vi bodde i Abu Dhabi i 21 år och vi var en väldigt sammanhållen familj, men vissa missförstånd inträffade och jag och min man separerade. Jag återvände då till Indien, sade Bhavani.

– Jag kände stor oro när jag lämnade kvar min yngste son, som vid den tiden bara var 10 år gammal. Varje dag grät jag och tänkte på min son.

Foto: Privat

Det var när hon gick igenom denna hjärtskärande känslomässiga kamp som Bhavani bestämde sig för att ta sin andliga resa på allvar. 2012 började hon utöva Falun Dafa, och till sin stora överraskning började hon uppleva olika fysiska och psykiska fördelar.

– När jag i större utsträckning praktiserade tolerans i mitt dagliga liv, så insåg jag att även om jag är ledsen så kommer det inte att förändra situationen, eftersom alla har sitt eget öde, sade hon.

– Även om jag så bekymrar mig hela livet är det inte till någon nytta. Allt jag kan göra är att förlåta och hitta min inre frid.

– Efter att jag hade insett detta så började jag leva i enlighet med Falun Dafas tre principer sanning, godhet och tålamod, sade hon.

– Jag är säker på att allt kommer att bli bra, även om det verkar svårt nu. När man har slagit in på en bra väg, så måste allting bli gott i slutändan.

Hon kan nu hantera svåra situationer med ett lugnt sinne och känner sig mycket självsäkrare och modigare än hon någonsin tidigare gjort. Hon hade förut problem med sitt blodtryck och hade under många år ätit medicin, men kunde nu sluta med detta efter att ha börjat utöva Falun Dafa. Hon hade tidigare också genomgått tre operationer, men har nu återhämtat sig från alla sina sjukdomar och är vid god hälsa.

Vid 59 års ålder säger Bhavani att hon knappt känner sig trött efter att ha arbetat en hel dag, och att hon känner sig energisk även om hon knappt sovit en blund.

Foto: Privat

Bhavani säger också att Falun Dafa är en utmärkt kultiveringsmetod – en som gör att man kan uppnå en hälsosam kropp och ett fridfullt sinne. De djupa lärdomarna i Falun Dafas huvudbok, Zhuan Falun, har uppenbarat universums sanning för henne; den verkliga meningen med livet, hur man lever i harmoni med andra, orsakssambanden mellan olika dagliga händelser och så vidare. Hon säger att om man är uthållig i sin utövning så kan en persons sinne, tankar, karaktär och handlingar förändras till det bättre.

Bhavani arbetar nu med att översätta boken Zhuan Falun till malayalam, det officiella språket i Kerala.

– Att utöva Falun Dafa har verkligen välsignat mig. Nu lägger jag min kraft på att introducera denna underbara qigongmetod till samhället i stort. Jag önskar att alla människor kan få kunskap om hur fantastisk denna gamla meditations- och qigongmetod är, så att de kan bli mer sanningsenliga, goda och tålmodiga, sade Bhavani.

Foto: Privat

   

Den vilda tjuren galopperar ut på gatan från rodeon – se när cowboyen griper in

Slav under kommunismen

 

Fakta

falun gong

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, godhet och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.