Lettlands parlament har röstat för ett beslut att lämna Ottawafördraget som förbjuder användande av landminor. Flera länder med gräns mot Ryssland fattar liknande beslut.
Lettlands omröstning i parlamentet är en direkt reaktion mot det ryska militära hotet mot landets gräns efter invasionskriget i Ukraina.
"Ett lämnande av Ottawa-fördraget innebär att våra väpnade styrkor får ytterligare manöverutrymme vid ett militärt hot – så att vi kan använda alla tillgängliga möjligheter för att försvara våra medborgare", sade Inara Murniece som är ordförande i utrikesutskottet.
Finland meddelade den 1 april att man förbereder att lämna Ottawafördraget efter enighet mellan presidenten och statsrådets utrikes- och säkerhetspolitiska ministerutskott.
Tidigare har även Polen och de två andra baltiska länderna Estland och Litauen meddelat att de planerar att lämna Ottawa-fördraget som förbjuder så kallade person- och trampminor.
I ett gemensamt uttalande i mitten av mars sade Nato- och EU-medlemmarna att hotbilden förstärkts avsevärt, och att ett beslut visar på hur benägna länderna är att försvara sina gränser.
Över 160 länder har skrivit under fördraget, men inte USA och Ryssland.
Internationella rödakorskommittén (ICRC) säger i ett uttalande att besluten är beklagliga, och att det innebär "ett farligt bakslag i skyddet av civila i väpnade konflikter".