Stöldliga gripen – stal från hotellgäster
En liga, som stal väskor från hotellgäster, har gripits. Foto: Warren Moore


En sydamerikansk liga har sprängts av polisen efter en rad stölder på hotell i Stockholm. Efter spaning mot en lägenhet greps flera personer och en mängd stöldgods hittades. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Det var sent på våren och sommaren i år som man märkte en ökning av stölder från hotell i Stockholm. Tjuvarna har framför allt riktat in sig på turister som under frukosten blev bestulna på sina väskor.

Fångades på övervakningsfilmer

Många av stölderna har fångats på övervakningsfilmer. Polisen upptäckte då att det rörde sig om samma gärningspersoner.

– Även utredare på Internationella brottsnätverk (IBN) på gränspolisenheten i Stockholm kände igen gärningspersonerna och snart kunde vi konstatera att det rörde sig om en liga från Sydamerika, säger Daniel Almskog Sundel, utredare på IBN, i pressmeddelandet.

Efter en kort tids spaning mot en lägenhet i Sollentuna kommun kunde polisen gripa en grupp bestående av både män och kvinnor.

Misstänkta för över 30 stölder

I lägenheten hittade polisen en mängd stöldgods. Det rör sig bland annat om väskor, mobiltelefoner, solglasögon och kontanter.

– Det är bara en liten del av allt som ligan egentligen har hanterat. Vi är säkra på att mängder av stöldgods redan är sålt eller skickat till utlandet, säger Almskog Sundel.

Stöldligan är misstänkta för över 30 grova stölder som har skett i flera regioner i landet.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.