Utländska turister varnas för brottsligheten i Sverige
Den amerikanska ambassaden varnar sina medborgare att vara uppmärsam på tjuvar när de semestrar i Sverige. Foto: Bilbo Lantto/Epoch Times-arkivbild


Utländska turister uppmanas i officiella reseråd att passa sig när man semestrar i Sverige, skriver Sydsvenskan. Bland annat varnas man för ficktjuvar och gängkriminalitet i storstäderna.  

Den amerikanska ambassaden skriver på sin hemsida att turister bör vara uppmärksamma då ficktjuvar och andra brottslingar riktar in sig på turister.

”Var alltid uppmärksam på omgivningen, och se till att du har ditt pass, din plånbok och andra värdesaker på en säker plats”, står det att läsa.

Kanadensiska och australiensiska turister varnas också att man ska vara uppmärksam på ficktjuvar och väskryckare. Kanadensiska UD säger också att man ska se upp för de gängbrott som pågår i Stockholm, Göteborg och Malmö.  

Samtidigt varnar brittiska UD att det finns en sannolik risk för terroristattentat i Sverige. Nya Zeeländare uppmanas också att vara uppmärksamma när det gäller potentiella terrordåd i Sverige.

Den amerikanska ambassaden pekar ut fyra platser som turister bör vara uppmärksamma på vad gäller risken för att råka ut för tjuvar: 1. Tåg- och busstationer och färjor. 2. Snabbmatställen, kaféer och restauranger och krogar. 3. Populära turistattraktioner. 4. Flygplatsen – där man bör ha uppsikt över sina väskor, telefoner, plånböcker och dylikt.

Tidigare i mars varnade den thailändska ambassaden sina landsmän för tjuvar i Sverige, något som Expressen rapporterade om. Flera thailändska turister hade då blivit bestulna på pengar, pass och telefoner på hotell i Stockholm.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld.

Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd!

Här ser du hur du kan stödja oss.