Sju taxibilar blev rånade på två veckor i Rinkeby
Sju taxirån på två veckor har inträffat i området kring Rinkeby i norra Stockholm. Foto: Epoch Times-arkivbild


På två veckor har sju taxichaufförer drabbats av rån i området kring Rinkeby i norra Stockholm, rapporterar SVT Nyheter.

Polisen utreder nu brotten och man tror att det rör sig om samma gärningsmän. Man misstänker att det är en grupp upp till fem personer.

– Målsägande har i flera av fallen hotats med kniv, eller knivliknande föremål och har tvingats lämna kod till bankkort. Bankkorten har sedan tömts, och under tiden har chauffören hållits kvar på platsen under hot, säger polisen till tv-kanalen.

Natten till torsdagen blev en taxichaufför rånad i Bromsten. Gärningsmännen slog chauffören och stal bland annat bankomatkort och id-kort. Sedan stal de taxibilen och kastade den brottsutsattes mobiltelefon innanför att inhägnat område.  

En taxichaufför blev rånad av passagerare natten till tisdagen när han hade kört till Rinkeby. Han blev hotad med ett knivliknande föremål. Brottsoffret som chockades och skadades lindrigt fick föras till sjukhus för omvårdnad, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt SVT är taxichaufförerna på T-centralens taxistopp i centrala Stockholm vana vid att jobba med känslan av hot och våld. En del känner sig därför inte längre trygga att arbeta på natten.

– Förut jobbade jag bara natt, men nu har jag slutat. Jag jobbar bara dagtid. Man blir rädd, säger Adnan Shazar som arbetar på Taxi Kurir.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld.

Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd!

Här ser du hur du kan stödja oss.