loading



Två skedar täljda i färsk björk. Foto: Anton Nilsson
Två skedar täljda i färsk björk. Foto: Anton Nilsson
Blogg

Slöjdfestival - Del: 2

Anton Nilsson

Jag själv hann med att tälja litegrann på festivalen. Som sig bör började jag med en klabbe av björk.

En vedklabbe är en ypperligt start på de flesta slöjdprojekt. Foto: Anton Nilsson

 

Björken delas på mitten och sedan på mitten igen. För att få ett rakt snitt i färskt material delas det alltid på mitten. I annat fall kommer snittet att gå snett. Foto: Anton Nilsson

 Jag hann med att tälja två typer av skedar.

En sked som bygger på en vriden form och en som bygger på en lätt böj. Foto: Anton Nilsson

Vid ytbehandling av redskap avsatta för livsmedel brukar jag nöja mig med att linolja, alternativt lägga en färg enbart på handtaget. Nu ska jag dock testa att måla hela skedarna. Jag blandar då linolja med naturliga pigment såsom alger och blåbär. Min förhoppning är att det ska ge en laserande, genomskinlig, färg som ser nött ut så att skeden ser ut att ha använts länge.

Här har jag laddat med krossade gröna alger och blåbär som ska blandas med linolja. Det blir en väldigt tunn färg som ser gammal och nött ut. Foto: Anton Nilsson

Och här kommer resultatet. Bara att börja äta.

Den övre skeden är ytbehandlad med blåbär. Den undre med krossade alger. Foto: Anton Nilsson

Jag som bloggar heter Anton Nilsson och är i grunden slöjdlärare, träbildhuggare och konsthantverkare. Jag driver företaget Livshantverk. För mer information besök min sida.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loading



Två skedar täljda i färsk björk. Foto: Anton Nilsson
Två skedar täljda i färsk björk. Foto: Anton Nilsson
Blogg

Slöjdfestival - Del: 2

Anton Nilsson

Jag själv hann med att tälja litegrann på festivalen. Som sig bör började jag med en klabbe av björk.

En vedklabbe är en ypperligt start på de flesta slöjdprojekt. Foto: Anton Nilsson

 

Björken delas på mitten och sedan på mitten igen. För att få ett rakt snitt i färskt material delas det alltid på mitten. I annat fall kommer snittet att gå snett. Foto: Anton Nilsson

 Jag hann med att tälja två typer av skedar.

En sked som bygger på en vriden form och en som bygger på en lätt böj. Foto: Anton Nilsson

Vid ytbehandling av redskap avsatta för livsmedel brukar jag nöja mig med att linolja, alternativt lägga en färg enbart på handtaget. Nu ska jag dock testa att måla hela skedarna. Jag blandar då linolja med naturliga pigment såsom alger och blåbär. Min förhoppning är att det ska ge en laserande, genomskinlig, färg som ser nött ut så att skeden ser ut att ha använts länge.

Här har jag laddat med krossade gröna alger och blåbär som ska blandas med linolja. Det blir en väldigt tunn färg som ser gammal och nött ut. Foto: Anton Nilsson

Och här kommer resultatet. Bara att börja äta.

Den övre skeden är ytbehandlad med blåbär. Den undre med krossade alger. Foto: Anton Nilsson

Jag som bloggar heter Anton Nilsson och är i grunden slöjdlärare, träbildhuggare och konsthantverkare. Jag driver företaget Livshantverk. För mer information besök min sida.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024