Sex rån under loppet av fem timmar i Helsingborg
Nio personer blev rånade under loppet av fem timmar på lördagskvällen och natten mot söndagen i Helsingsborg. Foto: Epoch Times-arkivbild


Nio personer rånades i helgen i Helsingborg. Det rör sig om sex anmälda rån som inträffade inom loppet av fem timmar på lördagskvällen och natten mot söndagen. Tre av rånoffren var tonårspojkar. Det rapporterar Lokaltidningen Helsingborg.

Minst två av rånen skedde under knivhot. En person i 17-årsåldern har nu gripits misstänkt för flera av rånen.

Åsa Emanuelsson, presstalesperson för Polisen i nordvästra Skåne, säger till tidningen att det ”verkar vara fem rån som hänger ihop tidsmässigt”.

Det första rånet inträffade klockan 22.10 på lördagen på Södra Sandgatan. Minst två personer tvingade till sig värdesaker. En person blev misshandlad i samband med händelsen.

Klockan 00:30 blev tre tonårspojkar rånade på Ängelholmsvägen. Tre gärningsmän ska ha fått ta emot slag och tvingats lämna ifrån sig kläder och värdesaker.

Det tredje rånet inträffade 01:50. En man i 20-årsåldern blir rånad av två gärningsmän som tar hans mobiltelefon, bankkort och några klädesplagg.

Klockan 02:30 rånas två 19-åriga män under knivhot i stadsparken. Flera gärningsmän tvingade till sig kläder och plånböcker.

Det femte rånet inträffade 02:50 nära Nya kyrkogården. Fyra gärningsmän rånade en man i 20-årsåldern. Han tvingades lämna ifrån sig sin jacka, smycken och andra värdesaker.

03:16 fick polisen larm om ytterligare ett rån. En ung man säger att han blivit rånad och sedan tagit sig hem. Flera gärningsmän tog mannens jacka under knivhot på kyrkogården nära Stadsparken.

Totalt rör det sig om nio personer som blev rånade under lördagskvällen och natten mot söndagen.

– Allt kommer lämnas över till samordningen som kommer titta på om det hör ihop, beroende på signalement. Vi kommer hålla förhör med målsägande och titta på om det finns övervakningsfilm, säger Åsa Emanuelsson, till Lokaltidningen.

Enligt Helsingborgs Dagblad greps en person på tisdagen misstänkt för flera av rånen. Polisen söker ytterligare en person. De två misstänkta personerna är 17-årsåldern och bor i Helsingborg.

– Det finns skäl att misstänka dem för uppemot åtta rån. Men det finns också skäl att tro att det finns ett mörkertal, att alla rån inte polisanmälts och att brottsoffer skrämts till tystnad, säger polisens utredare Maria Zander till tidningen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.