Landskrona: Skottlossning och sprängningar
En man fick föras till sjukhus efter en skottlossning i Landskrona. Foto: Epoch Times-arkivbild


En person har skadats efter en skottlossning i Landskrona på måndagskvällen, skriver polisen på sin hemsida.

Flera personer hade ringt till polisen och sagt att man hört höga smällar kring Östergatan i centralen delen av staden. En person med skottskada anträffas och förs till sjukhus med ambulans.

Senare på natten hittade man ett farligt misstänkt föremål i Landskrona. Nationella bombskyddet skickades till platsen som spärrades av.

– Det var utanför ett flerfamiljshus, säger Åsa Emanuelsson vid polisen till nyhetsbyrån TT.

Föremålet sprängs sedan av polisen i en kontrollerad detonation.

Vid fyra-tiden på måndagsmorgonen ringde flera personer till polisen att man hört en hög smäll i centrala Landskrona.

När polisen kom till platsen fann man krossade fönster i en lägenhet. Enligt polisen har någon kastat in ett föremål i lägenheten. Inga personer ska ha befunnit sig där.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord samtidigt som man utreder om de tre händelserna hör ihop.

– Eftersom att dessa händelser skett tidsmässigt och geografiskt nära varandra kommer man absolut att titta på eventuella samband mellan händelserna, om sådana finns får utredningen visa, säger Åsa Emanuelsson, till Kvällsposten.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.