Flera skottlossningar – en död i Tensta
Flera skottlossningar ägde rum på tisdagskvällen och onsdagen. En person hittades avliden i Tensta nordväst om Stockholm. Foto: Epoch Times-arkivbild


En man i 25-årsåldern hittades död med skottskador i Tensta nordväst om Stockholm på onsdagsmorgonen.

En förbipasserande påträffade en livlös person utomhus i ett bostadsområde. Tekniker har varit på plats och en förundersökning om mord har inletts, skriver polisen på sin hemsida.

– Vi jobbar intensivt med att samla in uppgifter och har knackat dörr i området under dagen och det arbetet pågår fortfarande, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT.

Enligt en källa till Aftonbladet ska det röra sig om en ren avrättning. Tidningen uppger samtidigt att man har hittat hylsor i närområdet.

Skottlossning i Västerås

En person har skadats allvarligt efter en skjutning utanför en bostad på Kuskgatan i Västerås natten till onsdagen.

Enligt polisen sköts en man av en maskerad person cirka 02:30. I bostaden ska flera personer ha befunnit sig. Gärningsmannen flydde sedan platsen till fots. Ingen person har gripits för händelsen.

Den skjutne mannen fördes till sjukhus med ambulans och vårdas med allvarliga skador, rapporterar polisen.

Händelsen rubriceras som försök till mord. Samtidigt undersöker polisen om skjutningen har kopplingar till tidigare skottlossningar.

Brottsplatsen spärrade av och en teknisk undersökning genomförs under dagen.

På tisdagen på eftermiddagen inträffade en skottlossning i stadsdelen Bjurhovda i Västerås varpå en man blir skottskadad i ena foten. Enligt polisen har vittnen sett en man beväpnad med en pistol lämna platsen i en bil.

En förundersökning gällande mordförsök alternativt dråpförsök har inletts. En person greps senare under dagen och är nu anhållen.

Knivskuren i ansiktet

På tisdagskvällen greps en person efter att en man i 20-årsåldern blev knivskuren i ansiktet i ett bostadsområde i Ytterby utanför Kungälv.

Enligt GT anhölls en man på onsdagen misstänkt för händelsen. Polisen fick in ett larm strax innan klockan 22 på tisdagskvällen om ett bråk i ett bostadsområde.

Polisen sökte igenom området med bland annat hundpatruller och helikopter. Senare på natten greps en person.

– Vi har hämtat in en man i 20-årsåldern för förhör som är frihetsberövad. Vi söker efter ytterligare en person som vi identifierat men som vi inte lyckats hitta, säger Martina Saghamre, till GP.

Polisen har upprättat en förundersökning om grov misshandel, alternativt försök till rån eller utpressning.

Försök till mord i Malmö

En man i 30-års kom in till akuten på onsdagseftermiddagen i Malmö med skottskador. Polisen misstänker att mannen blivit skjuten i området Nydala.

– Den skadade kom till akuten med 2-3 andra personer i en bil. Han har en trolig skottskada, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral till SVT.

Händelsen rubriceras som försök till mord, skriver polisen på sin hemsida. Den skadade mannen har hörts av polisen och man förhör även de personer som körde honom till sjukhuset.

För bara några dagar sedan skottskadades en man 20-årsåldern i Holma i Malmö, skriver Sydsvenskan. Han fick föras till akuten med lindriga skador.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.