Så kom jag över missfallet och sjukdomarna – nu är livet fullt av hopp
Artikelförfattaren gör en meditationsövning i en park.


I min strävan efter god hälsa och att uppfylla mina önskningar blev resultatet det motsatta. När jag mötte min gamla vän var jag svag och underviktig, men mötet ledde till att jag fick en annan syn på livet. Tack vare det har livet vänt och jag ser nu hoppfullt framåt.

Min vän kunde inte tro på vad hon såg.

Det var sommaren 2005. På fyra månader hade jag tappat fem kilo i vikt. Jag var redan underviktig innan och fick ingen menstruation längre. Jag gick långsamt mot min vän, eftersom jag kände mig väldigt svag.

Jag gick på en strikt diet som jag hade fått föreskriven av en kiropraktor, och det var den som orsakade viktminskningen. Dieten var bara en av många behandlingar som jag hade hittat i hopp om att må bättre så att jag kunde få genomgå en lyckad graviditet.

Jag var ledsen och frustrerad och letade efter hjälp överallt för att bli frisk igen och att bli gravid.

Två år tidigare hade jag fått uppleva ett smärtsamt missfall. Vi började fundera på om det ens var möjligt för oss att få barn. Jag hade haft mycket problem med hälsan i flera år och graviditeten hade gett oss hopp.

Jag var ledsen och frustrerad och letade efter hjälp överallt för att bli frisk igen och att bli gravid. Jag ville så gärna ha barn, men det verkade inte som att något eller någon kunde hjälpa mig.

Två år tidigare hade jag genomgått ett smärtsamt missfall.

I takt med att hälsan blev sämre sjönk humöret och mina drömmar om barn och hälsa verkade svårfångade.

Den goda nyheten är att jag lyckades bli frisk samma år, tack vare att jag träffade min gamla vän den där dagen.

Efter att vi hade träffats insåg jag hur dumt det hade blivit; jag jagade efter att bli frisk och att uppfylla mina önskningar, men i min strävan blev resultatet det motsatta.

Jag var så upptagen med att hitta en quick-fix till ett lyckligt liv.

Jag blev också påmind om en väg jag hade påbörjat innan mitt missfall, en väg där jag faktiskt genuint skulle kunna ta hand om mig själv. Men jag var så upptagen med att hitta en quick-fix till ett lyckligt liv att jag kom ifrån den vägen.

Sedan jag tog upp den vägen igen mår jag mycket bättre. Jag delar med mig av min berättelse här för att låta andra förstå min situation och hur jag har kommit tillbaka på fötterna igen. Samma traditionella metod har hjälpt många människor över hela världen.

Hälsoproblem sedan barndomen

Författaren med sina två äldre syskon, 1972, då hon var tre år.

Sedan jag var barn har jag haft ett antal fysiska problem. När jag var tre år fick jag lunginflammation och hostade så mycket att jag sträckte en ryggmuskel. Jag minns att jag fick en skarp smärta i bröstet om jag lade mig för snabbt på rygg.

När jag var åtta eller nio år sade jag till mamma:

– Mamma, det känns som om jag har blivit skjuten.

Då tittade hon på mig och skrattade ett obekvämt skratt.

Ingen visste hur jag kunde bli hjälpt. Många år senare sade en läkare att det förmodligen var gas som inte kom ut. När jag ser tillbaka inser jag att jag aldrig kunde ta ett helt andetag. Med tiden bidrog det till så många problem med hälsan, som trötthet och matsmältningsproblem.

När jag var tio år var jag med om en cykelolycka och blev tillfälligt blind.

Författaren, då tio år, på ett födelsedagskalas tillsammans med sin mamma, 1979.

Innan olyckan hade jag haft lätt för att lära mig i skolan, men efter olyckan fick jag arbeta hårt bara för att få godkänt.

Jag blev arg och avundsjuk på dem som inte behövde kämpa som jag. Så fort någon i min närhet fick beröm eller något annat erkännande så fylldes jag genast av hat och kände att jag var sämre än alla andra.

Författaren (mitten) på examensdagen från high school 1987, tillsammans med mamma (till vänster) och storasyster (till höger).

När jag var 21 år började jag få svår huvudvärk. Trots läkarhjälp blev det bara värre. Senare fick jag också problem med matsmältningen, trötthet och fick symptom på diabetes.

Blev psykolog

Mitt mål var att bli psykolog. Det kändes naturligt för mig. Som yngst av tre syskon kände jag ofta att jag inte hördes och att jag inte var lika intelligent som mina syskon. När min pappa gifte om sig blev det ännu värre, eftersom jag då fick tre nya syskon – alla äldre än mig.

Jag blev tyst och blyg. En stor del av tiden observerade jag andra och längtade efter någon som jag kunde prata med som inte dömde mig utan istället hjälpte mig att känna stöd och uppmuntran.

Jag ville vara en sådan person som hjälpte andra som kämpade.

Författaren tog sin doktorsexamen i psykologi som 32-åring, 2001.

Sökte efter läkning

Eftersom många av de konventionella medicinska behandlingarna inte kunde hjälpa mig provade jag alternativa metoder, däribland kiropraktik, biokranial terapi, näringsterapi, akupunktur och kraniosakral terapi. De verkade kunna hjälpa, men det varade inte länge.

När jag forskade vidare efter min doktorsexamen blev jag introducerad för en traditionell kinesisk, andlig metod för kropp och sinne – Falun Dafa, som även kallas Falun Gong. Den skulle senare förändra mitt liv helt och hållet, men inte förrän jag verkligen förstod dess principer och insåg att jag inte skulle komma någon vart alls genom att leta utanför mig själv efter lösningar på problemen.

Förbättring av karaktären kontra strävan efter hälsa

Kvinnan som introducerade mig för Faun Dafa sade att många människor hade fått uppleva avsevärda förbättringar på hälsan efter att ha börjat med metoden. Jag blev genast intresserad och ville veta mer.

Jag fick veta att metoden består av en morallära som baseras på principerna sanning, godhet och tålamod, liksom ett antal mjuka övningar. Läran förklaras i huvudboken ”Zhuan Falun”.

Den engelska utgåvan (till vänster) av Falun Dafas huvudbok ”Zhuan Falun” har översatts från det kinesiska originalet (till höger) till över 40 språk.

Fast det är en andlig väg så har Falun Dafa inga religiösa former, som de flesta religioner i västvärlden. Istället kallas det med traditionell kinesisk terminologi för ”kultiveringsmetod”. Med kultivering menas förbättring av moralkaraktären på väg mot andlig upplysning.

Jag lärde mig övningarna, men med en motivation att bli frisk. Jag hade ingen tydlig förståelse av principerna, som betonar att förbättra ens karaktär genom att leva i enlighet med sanning, godhet och tålamod. Därför blev min hälsa inte bättre.

Vägen tillbaka

Författaren gifte sig med sin make John 2002.

Ett år efter bröllopet 2002 fick jag missfallet som jag beskrev tidigare. Jag var deprimerad och desperat och bytte fokus till alternativa hälsometoder. Jag slutade helt med Falun Dafa.

När jag sedan stötte på min gamla vän den där dagen kom jag att tänka på Falun Dafas lära och insåg att det var dags att hitta tillbaka, och att kultivera mig själv genuint enligt metoden.

Jag släppte min desperation efter lindring och gjorde mitt bästa för att följa principerna för att vara en god människa.

Varje dag läste jag i boken och gjorde alla fem övningar. Jag slutade med dieten, som ändå inte hade hjälpt mig, och började äta vad jag ville.

Författaren gör en av Falun Dafas övningar.

Jag träffade kiropraktorn två gånger till. Vid första besöket lade han märkte till min förbättring och sade att jag blev starkare och såg friskare ut.

– Äntligen fungerar behandlingen! utbrast han med stolthet.

Vid andra besöket sade han att han var häpen över mina framsteg. Då berättade jag att det var tack vare Falun Dafa och jag sade att jag faktiskt hade slutat med den strikta dieten.

Frisk igen och med ett renare hjärta

Många symptom minskade avsevärt efter att jag hade börjat med Falun Dafa igen och jag kunde hantera dem mycket bättre. Jag gick upp i vikt och mitt hälsotillstånd blev gradvis mer och mer stabilt.

Min hälsa förbättrades i takt med att min ilska och avundsjuka minskade. Falun Dafa var avgörande för att hjälpa mig att ändra mitt sätt att tänka och mitt sätt att ta hand om hälsan.

Författaren vid en parad 4 juli, klädd som en himmelsk dam.

Nu förstår jag att vägen till bättre hälsa och ett lugnare sinne kommer från att rena sitt hjärta och sinne, istället för att leta efter svar i det yttre. Jag vet att genom att sträva efter att höja min egen moralkaraktär, se över mina tankar och att vara medveten om hur jag behandlar andra, kan jag så småningom komma tillbaka till min sanna natur och mitt sanna jag, som är sanningsenligt, gott och tolerant.

Hur kunde jag förvänta mig att må bra när jag var så full av ilska? Jag har förstått att våra tankar har stor påverkan på vår motivation, hälsa och glädje. Falun Dafas principer har lärt mig hur jag kan höja mig över alla dåliga tankar och känslor som gjorde mig sjuk och svag.

Att hjälpa mig själv och andra

Nu har jag utövat Falun Dafa flitigt i över 15 år och jag kan ärligt säga att det har förändrat mitt liv till det bättre.

Författaren (till höger) tillsammans med en vän i hemstaden Philadelphia.

Jag driver en praktik i Philadelphia där jag hjälper barn och vuxna i olika tillstånd. Hos många av dem ser jag samma känslomässiga prövningar som tidigare hindrade mig från att leva det liv jag ville leva.

Falun Dafa hjälper mig i livet, och samtidigt hjälper det mig att hjälpa andra i mitt yrke som psykolog.

Jag uppmuntrar dig att tro på dig själv och att lita på att svaret finns inom dig, oavsett vilken svårighet du möter i livet. Jag hoppas också att du får möjlighet att veta mer om Falun Dafa och själv får uppleva dess fördelar.

 

En mungo omringad av fyra lejon – det borde vara en lätt match

Val 2018 – Flyktingpolitik

Fakta

falun dafa

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, godhet och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.