Riksdagsnej till tusenlapp för bilister

Finansminister Mikael Damberg (S) ser ut att få nej av riksdagen till att kompensera bilister med tusen kronor för höga drivmedelspriser. Arkivbild Foto: Gian Ehrenzeller/AP/TT


En stor majoritet i riksdagen ser ut att gå emot regeringens förslag om att ge alla bilister en tusenlapp i kompensation för höga bensin- och dieselpriser. Regeringen kan bli ensam om att vara för förslaget.

"Det är ett dåligt och oseriöst ekonomiskt förslag att betala ut en tusenlapp precis innan valet. Det är ett också ett hån mot alla de som är beroende av bilen som vet att S-förslaget räcker till en knapp tank."

Det skriver Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson i en kommentar efter att riksdagens partier lagt fram sina synpunkter på förslaget.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!