Postnord: Svenskarna skickar mer paket och vykort
Intresset för att skicka försändelser mellan privatpersoner har ökat rejält i Sverige, enligt Postnord. Foto: Tony Lingefors


Sedan pandemin startade ligger det allt oftare paket, brevpaket och vykort i våra brevlådor. I ett pressmeddelande skriver Postnord att intresset för att skicka försändelser mellan privatpersoner har ökat rejält i Sverige, vilket kan ses som ett trendbrott.

Under det senaste året har svenskarna skickat fler försändelser till varandra än på flera år. Postnord tror att det kan bero på att vi gärna vill skicka fysiska hälsningar och gåvor till varandra när vi inte kan träffas och umgås som vanligt.

Svenskarnas intresse för begagnathandel har också ökat avsevärt. Enligt E-barometerns årsrapport har nästan varannan e-handelskonsument handlat begagnat under 2020.

– Pandemin har för många svenskar inneburit ett liv distanserat från vänner, kollegor och andra viktiga, sociala energikällor. Det är rimligt att anta att ökningen beror på att vi försöker hitta fler sätt att skapa gemenskap och visa omtanke, när många inte kan ses, säger Elisabeth Hansson chef för PostNords brev, tidnings- och reklamaffär, i pressmeddelandet. 

– Men ökningarna kan också spåras tillbaka till det växande intresse som finns inom begagnathandeln.

Enligt Postnord är det inte bara fler paket som skickas, utan även vykort visar ett litet trendbrott. Antalet vykort som skickas via tjänsten Riktiga Vykort har ökat med 65 procent jämfört med föregående år.

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.