Pompeo: Clintons e-mejl kan komma att släppas innan valet
Hillary Clinton talar under en kampanj i North Carolina State University den 8 november 2016. Foto: Justin Sullivan/Getty Images


USA:s utrikesdepartement kan komma att släppa Hillary Clintons e-mejl innan presidentvalet. Det säger utrikesminister Mike Pompeo.

– Vi har e-mejlen, vi kommer att släppa dem, sade Pompeo i en intervju med Fox News på fredagen.

Han säger att man ”gör det så fort som möjligt” och han ”tror att det säkerligen blir mer som kommer fram innan valet”. Han tillägger att man ”kommer att offentliggöra all denna information så att amerikanska folket kan ta del av det”.

– Ni kommer ihåg att det fanns hemligstämplad information på en privat server som aldrig skulle ha funnits där. Hillary Clinton borde aldrig ha gjort det, det var oacceptabelt beteende, sade han till tv-kanalen.

”Extremt vårdslös”

Det var under sin tid som utrikesminister under Obamaadministrationen som Clinton använde sig av en privat och obehörig server för att lagra e-mejl. Detta fick hon mycket kritik för och något som fick stor uppmärksamhet under presidentvalet 2016.

President Donald Trump riktade nyligen kritik mot Mike Pompeo för att e-mejlen ännu inte har offentliggjorts.

– Hon sa att hon hade 33 000 e-mejl. De finns i utrikesdepartementet, men Mike Pompeo är oförmögen att få ut dem, vilket verkligen är väldigt sorgligt. Jag är inte glad över honom på grund av det, av den anledningen, sade Trump till Fox News på torsdagen.

Den tidigare FBI-chefen James Comey konstaterade efter en utredning i juli 2016 att Hillary Clinton varit ”extremt vårdslös” gällande e-mejlen. Det hela ledde dock aldrig till något åtal.

Några månader senare meddelade han att utredningen återupptas. Detta efter att FBI hittade Clintons e-mejl i en laptop tillhörande den demokratiske politikern Anthony Weiner. Det skedde i samband med en husrannsakan i augusti 2016 då han misstänktes för att ha skickat oanständiga meddelanden till en minderårig flicka.

Han var tidigare var gift med Huma Abedin, en nära medarbetare till Hillary Clinton. FBI-utredare hittade hundratusentals e-mejl mellan Clinton och Abedin i Weiners laptop. Många av e-mejlen hade skickats från domäner som ”hillaryclinton.com” och ”state.gov”, enligt New York Post.

Senare meddelade Comey att FBI hade tagit del av e-mejlen. Man hittade inga nya bevis varpå utredningen lades ner.

Tidigare FBI-advokat erkänner sig skyldig i Durhams utredning

Utredningarna fördunklades av partiskhet

Tidigare i veckan meddelade Trump att han godkänner offentliggörandet av samtliga hemligstämplade dokument kopplade till Rysslandsutredningen och Clintons användande av en privat e-mejlserver.

De båda utredningarna har fördunklats på grund av att FBI-anställda har varit partiska. Bland annat konstaterade internutredaren på justitiedepartementet, Michael Horowitz, att FBI-agenten Peter Strzok och FBI-juristen Lisa Page uttryckte anti-Trump- och pro-Clinton-åsikter i meddelanden. De hade diskuterat om att hindra Trump från att bli president och skapade en ”försäkringspolicy” ifall han skulle vinna valet.

I september offentliggjorde John Ratcliffe, chef för den nationella underrättelsetjänsten, dokument som rör handskrivna anteckningar från den tidigare CIA-chefen Brennan.

I ett brev till ordförande för senatens juridiska kommitté, republikanske senatorn Lindsey Graham, avslöjade Ratcliffe att CIA i slutet av juli 2016 kom över ryska underrättelseanalyser. I analyserna hävdas att Hillary Clinton godkände en komplott den 26 juli 2016 att försöka koppla Trumpkampanjen och Ryssland till dataintrång av Demokraternas nationella kommitté.

Enligt Brennans handskrivna anteckningar underrättade han president Barack Obama och flera säkerhetstjänstemän om detta.

I brevet står det att säkerhetstjänstemän vidarebefordrade ett utredningsärende till Comey och Strzok. Det rörde sig om ”Hillary Clintons godkännande av en plan gällande USA:s presidentkandidat Donald Trump och ryska hackare som obstruerar amerikanska valen som ett sätt att distrahera allmänheten från hennes användande av en privat e-mejlserver”.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.