loadingInom en inte allt för lång tid kan vi börja tillverka smörgåsar igen. Det är väldigt roligt, säger Karin Bodin. Arkivbild. Foto: Jens Ökvist/TT
Inom en inte allt för lång tid kan vi börja tillverka smörgåsar igen. Det är väldigt roligt, säger Karin Bodin. Arkivbild. Foto: Jens Ökvist/TT
Ekonomi & Näringsliv

Polarbröd investerar i ny produktion

TT

Knappt tre veckor efter storbranden som jämnade stora delar av Polarbröds tillverkning med marken investerar bolaget i ny produktion i Älvsbyn.

– Det är väldigt roligt att vi kan komma igång så snabbt igen, säger Polarbröds koncern-vd Karin Bodin till TT.

I dagsläget kämpar Polarbröd med att baka så mycket bröd som möjligt på sitt andra bageri i Bredbyn, efter att branden på anläggningen i Älvsbyn ödelagt stora delar av tillverkningen. Men det finns ljus i mörkret.

Under hösten ska bolaget investera nio miljoner kronor för att starta upp en anläggning för smörgåsproduktion i Älvsbyn. Tillverkningen innebär i sin tur att det öppnas upp för omkring 20 arbetstillfällen.

"Symboliskt viktigt"

– Det här är symboliskt viktigt eftersom det handlar om verksamhet just i Älvsbyn. Inom en inte allt för lång tid kan vi börja tillverka smörgåsar igen. Det är väldigt roligt, säger Karin Bodin.

Tillverkningen som startas blir av bolagets färdiga smörgåsar som säljs till bland annat industrikunder som tåg- eller flygbolag, och till Pressbyrån samt 7-Eleven.

Växande marknad

– Just färdigpackade smörgåsar är en växande marknad, särskilt nu under pandemin när hela samhället är extra noga med hygien. Det är också lättare att komma igång med tillverkningen av de här produkterna än att baka bröd. Ett nytt bageri kräver större investeringar och tar längre tid.

När Polarbröd påbörjar tillverkningen av smörgåsar kan Karin Bodin inte svara på.

– Vi har inte tidsplanen helt klar än, men det blir under hösten.

(Åsa Johansson/TT)

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Nyhetstips

Har du tips på något vi borde skriva om? Skicka till es.semithcope@spit

loadingInom en inte allt för lång tid kan vi börja tillverka smörgåsar igen. Det är väldigt roligt, säger Karin Bodin. Arkivbild. Foto: Jens Ökvist/TT
Inom en inte allt för lång tid kan vi börja tillverka smörgåsar igen. Det är väldigt roligt, säger Karin Bodin. Arkivbild. Foto: Jens Ökvist/TT
Ekonomi & Näringsliv

Polarbröd investerar i ny produktion

TT

Knappt tre veckor efter storbranden som jämnade stora delar av Polarbröds tillverkning med marken investerar bolaget i ny produktion i Älvsbyn.

– Det är väldigt roligt att vi kan komma igång så snabbt igen, säger Polarbröds koncern-vd Karin Bodin till TT.

I dagsläget kämpar Polarbröd med att baka så mycket bröd som möjligt på sitt andra bageri i Bredbyn, efter att branden på anläggningen i Älvsbyn ödelagt stora delar av tillverkningen. Men det finns ljus i mörkret.

Under hösten ska bolaget investera nio miljoner kronor för att starta upp en anläggning för smörgåsproduktion i Älvsbyn. Tillverkningen innebär i sin tur att det öppnas upp för omkring 20 arbetstillfällen.

"Symboliskt viktigt"

– Det här är symboliskt viktigt eftersom det handlar om verksamhet just i Älvsbyn. Inom en inte allt för lång tid kan vi börja tillverka smörgåsar igen. Det är väldigt roligt, säger Karin Bodin.

Tillverkningen som startas blir av bolagets färdiga smörgåsar som säljs till bland annat industrikunder som tåg- eller flygbolag, och till Pressbyrån samt 7-Eleven.

Växande marknad

– Just färdigpackade smörgåsar är en växande marknad, särskilt nu under pandemin när hela samhället är extra noga med hygien. Det är också lättare att komma igång med tillverkningen av de här produkterna än att baka bröd. Ett nytt bageri kräver större investeringar och tar längre tid.

När Polarbröd påbörjar tillverkningen av smörgåsar kan Karin Bodin inte svara på.

– Vi har inte tidsplanen helt klar än, men det blir under hösten.

(Åsa Johansson/TT)

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2025