Nya attacker trots eldupphör i Kaukasien
Två män passerar en husfasad märkt av de senaste veckornas strider i Terter i Azerbajdjzan. Bilden är från i lördags. Foto: Aziz Karimov/AP/TT


Azerbajdzjan anklagar armeniska styrkor för att ha genomfört en dödlig robotattack mot staden Ganja under natten, trots ett eldupphör som trädde i kraft på lördagen.

Minst sju människor dödades och 33 skadades i attacken, enligt det azeriska utrikesdepartementet.

Överenskommelsen om en tillfällig vapenvila i striderna om utbrytarregionen Nagorno-Karabach nåddes efter ryskledda samtal i helgen mellan de azeriska och armeniska utrikesministrarna i Moskva.

Det självutnämnda styret i Nagorno-Karabach avfärdar uppgifterna om en attack mot Ganja och anklagar i sin tur azeriska styrkor för att ha brutit mot eldupphöret genom attacker mot civila områden.

Flera explosioner har hörts under natten, rapporterar AFP:s utsända i Stepanakert, den största staden i Nagorno-Karabach.

Det omstridda området tillhör formellt Azerbajdjzan, men är i praktiken självstyrande under Armeniens vingar, med i huvudsak armenisk befolkning.

Trots uppgifterna om fortsatta oroligheter är situationen trots allt mer kontrollerad efter eldupphöret, enligt Nagorno-Karabachs ledare Arajik Harutjunjan.

– Det verkar som att det sedan i morse har lugnat ner sig, men det kan förändras väldigt fort, säger Harutjunjan vid en presskonferens.

(TT-AFP)