Nu gör Lasse Kronér comeback i tv-rutan


Lasse Kronér syns återigen i rutan efter Metoo-anklagelserna, skriver Aftonbladet. Söndagen den åttonde juli är det premiär för tävlingsprogrammet ”Bara sport” i SVT1, med Kronér som programledare.

Programmet spelades in innan Metoo-uppropet drog igång under hösten 2017 men stoppades efter att Kronér anklagats för att ha skickat opassande sms med sexuell anspelning till en tidigare praktikant, vilket ledde till en förundersökning som sedan lades ned.

Den åttonde juli för Lasse Kronér comeback i SVT. Foto: Arkivbild

”I samband med uppmärksamheten och anklagelserna mot Lasse Kronér i vintras valde vi att avvakta med premiären. Nu såg vi en möjlighet erbjuda den som underhållning i sommartablån och lansera den i samband med fotbolls-VM där vi tror att den kan hitta rätt publik”, skriver Peter Nyrén programbeställare på SVT, i ett mejl till Aftonbladet.

”Bara sport” är ett frågesportprogram där svenska sportprofiler tävlar om vem som kan mest om sport. Bland de tävlande finns bland andra Christian Olsson, Kennet Andersson och Anette Norberg.

I början av maj satte Lasse Kronér ned foten och talade ut på Facebook om hur han drabbats av anklagelserna mot honom, vilket du kan läsa om här.

(TT)

Den vilda tjuren galopperar ut på gatan från rodeon – se när cowboyen griper in

Slav under kommunismen