Naturligare liv: Tillit, tacksamhet och hoppfulla tankar
Blogg om hållbar livsstil och personlig utveckling
Foto: Sandra Junhammar


Precis som när den allra första snön kommer, eller när de första vårblommorna tittar fram, är det verkligen något speciellt när den där allra första frosten kommer.

Det är något med just frosten som alltid har fascinerat mig – miljontals små iskristaller som täcker marken och får hela landskap att gnistra. ♥

Foto: Sandra Junhammar

När frosten kommer är hösten verkligen här på allvar… Gillar ni hösten? Det gör jag.

Jag har faktiskt ingen favoritårstid, utan tycker att alla har sin charm (och sina plågor, hihi). Däremot är jag verkligen förtjust i just årstidsväxlingarna.

Foto: Sandra Junhammar

Hur som helst, när jag var ute och fotograferade den här morgonen blev jag helt tagen av landskapet, ljuset och dimman. Vart jag än vände mig, möttes jag av förtrollande vyer. Vilken otroligt vacker planet vi bor på ♥

Foto: Sandra Junhammar

Tacksamhet och hopp

Ofta när jag vistas i naturen fylls jag av ett enormt lugn. Det är som att alla tankar skingras – kvar finns bara förundran, lycka och total närvaro. Det och tacksamhet.

Tacksamhet för livet, för att vi har det så bra, för just den här magiska stunden och för att livet ibland tar oväntade vändningar.

För nästan exakt två år sedan hade jag precis blivit sjukskriven för utmattning. Vi bodde forfarande kvar i huset och jag hade en fast anställning. Det var verkligen en jobbig och omtumlande period.

Foto: Sandra Junhammar

Om någon hade visat mig bilderna från den här morgonen för två år sedan och berättat om hur mitt liv ser ut idag, hade jag troligen börjat storgråta och inte trott på det.

Och om jag hade haft svårt att tro på hur mitt liv skulle utveckla sig ett år framåt i tiden, så är det ingenting emot hur overklig de senaste 5-10 årens utveckling skulle framstå för mitt 20- eller 15-åriga jag. Livet tar oväntade vändningar och det blir inte alltid som man tänkt sig – och kanske är det tur. Många gånger kan det bli mycket bättre än man någonsin vågat hoppas eller tro.

Foto: Sandra Junhammar

Vart vill jag komma med det här då? Jo, om något som framstod som overkligt för ett par år sedan, är verklighet idag – betyder det ju att saker som känns långt borta eller rent av omöjliga idag, kan bli verklighet framöver. Är inte det en hoppfull och fin tanke?

Nothing is impossible, the word itself says ”I′m possible!”

Audrey Hepburn

Tillit

Visst, livet är fullt av både toppar och dalar. Men på något sätt behöver vi både och. Utan dalarna, skulle topparna inte vara lika fantastiska och härliga. På samma sätt som det är en tröst att veta, att när man redan nått botten kan det inte bli sämre – bara bättre.

Foto: Sandra Junhammar

Nedanstående citat tycker jag är så himla fint och insiktsfullt.

Every time I thought I was being rejected from something good, I was actually being re-directed to something better.

Steve Maraboli

Något som i stunden kan framstå som ett nederlag eller en motgång, kan i själva verket (med lite perspektiv) visa sig vara något riktigt bra. Det är också en tanke som gör mig varm inombords. För mig handlar det om att ha tillit till livet. Att lita på att allt ordnar sig till det bästa – om jag bara ger det lite tid, gör mitt bästa och har rätt inställning.

Foto: Sandra Junhammar

Foto: Sandra Junhammar

Sandra Junhammar brinner för yoga, hållbar livsstil och personlig utveckling. Hon har valt ett liv i frivillig enkelhet och tagit en paus från jobbet som byggnadsingenjör. Sandra intresserar sig för självhushållning och strävar efter att leva nära och i samklang med naturen. I sina texter lyfter hon ämnen som rör hälsan och miljön, men också normer, minimalism och downshifting. Förhoppningen är att inspirera andra att frigöra tid och må bättre. Den här texten publicerades ursprungligen på hennes blogg

 

Pappa slår hål i badrumsväggen – kolla vem som tittar ut

Den här förföljelsen har pågått i 19 år – känner du till den?