Medeltidsveckan i Gotland ställs in – blir digital i stället
Medeltidsveckan i Gotland ställs in i år. I stället kommer den att sändas digitalt. Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


Medeltidsveckan i Gotland ställs in i år på grund av den pågående pandemin. I stället kommer man att anordna en digital 8-dagarsfestival.

På torsdagen beslutade styrelsen för Medeltidsveckan att man i år inte genomför ett fysiskt arrangemang.

”Vi har varit i tät dialog med lokala och nationella smittskyddsexperter och myndigheter. Prognoserna ser numer sådana ut att vi inte längre finner det försvarbart att arbeta för ett fysiskt evenemang i så stor skala som Medeltidsveckan”, säger Björn Sundberg, verksamhetschef för Medeltidsveckan på Gotland, i ett pressmeddelande.

Medeltidsveckan, som årligen lockar 40 000 besökare, skulle ha ägt rum i augusti. I stället kommer festivalen att bli digital och direktsändas.

”Våra besökare finns över hela världen men alla har inte praktisk möjlighet ens ett vanligt år att komma hit och njuta av världsarvsstadens och Gotlands historia. Nu kommer vi med den digitala festivalen kunna föra ut Gotlands historia och våra medeltida artister till en global publik och vi tror även att det här kommer locka fler turister hit till Gotland kommande år.” säger Susanne de Paulis, projektledare på Medeltidsveckan, i pressmeddelandet.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.