Om bara femtio dagar ska Storbritannien lämna EU – och fortfarande finns inget utträdesavtal på plats.
Frågan är vad premiärminister Theresa May kan hitta i Bryssel i dag.
Klockan 11 ska May tas emot av EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i den klassiska Berlaymont-byggnaden.
Nyfikenheten i EU är stor på vad den brittiska premiärministern tänker komma med. Parlamentet i London vill att hon ordnar "alternativa arrangemang" till den omstridda nödlösning om Nordirland som ingår i det föreslagna utträdelseavtalet. Men än så länge finns inga klara besked om vad det "alternativa" ska gå ut på.
Själv verkar May optimistisk inför dagens möte. Enligt uppgifter till brittiska The Telegraph vill hon skjuta upp parlamentets andra omröstning om hennes brexitavtal till slutet av februari i stället för nästa vecka som planerat. Allt för att hon ska ha tid att omförhandla avtalet.
Bra för alla?
Fast om May verkligen har tänkt sig den omförhandling av avtalet som hon pratat om – då blir det nobben.
– Nödlösningen är en del av utträdelseavtalet och vi kommer inte att återöppna diskussionen om nödlösningen. Hon vet att kommissionen inte är redo att öppna upp frågan, fastslog Juncker i går efter att ha tagit emot Irlands premiärminister Leo Varadkar i Bryssel.
Enligt Varadkar gör sig Irland allt mer redo att hantera ett läge där Storbritannien lämnar EU utan ett avtal. Även om hon hoppas på det motsatta.
– Jag är övertygad om att en lösning kan hittas, sade Varadkar.
I ett gemensamt uttalande från duon anses utträdelseavtalet vara en "balanserad kompromiss, som ger ett bra resultat för medborgare och företag på alla sidor".
Hett med Tusk
Utöver Juncker ska Theresa May även träffa EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk i eftermiddag. Det mötet lär bli extra hett med tanke på vad Tusk lät undsläppa sig när han hade träffat Varadkar i går.
– Jag har undrat hur den särskilda platsen i helvetet ser ut, för dem som drev på för brexit utan att ha minsta plan på hur man skulle genomföra det säkert, sade Tusk – och möttes genast av ilskna reaktioner från brexitanhängare i Storbritannien.
Efter dagens möten i Bryssel åker May i morgon vidare för att träffa Varadkar i Dublin. Senast till på onsdag har hon utlovat besked till det brittiska parlamentet om vad som händer härnäst i brexitfrågan.
Grundplanen är fortfarande att Storbritannien ska lämna EU den 29 mars.
(Wiktor Nummelin/TT)