En omröstning om att lämna EU utan avtal är kvällens steg på den brittiska brexittrappan.
En mållös Theresa May tycks redan ha siktet inställt på morgondagens diskussion om förlängd förhandlingstid, samtidigt som hennes finansminister trycker på för en kompromiss.
Trots två kraftiga nederlag för sitt utträdelseavtal har May ännu inte gett upp kampen.
– Den här regeringen kommer att fortsätta arbeta för ett utträde ur EU, men med ett bra avtal, fastslog hon i dagens frågestund i underhuset.
Hennes heshet från i går har samtidigt blivit ännu ett snäpp värre, vilket fick henne att skämta om att hon fått träning i teckenspråk av sin biståndsminister.
– Jag har kanske ingen egen röst i dag, men jag förstår folkets röst. Och det är att folk vill lämna EU, få slut på den fria rörligheten, ha vår egen handelspolitik och se att lagarna skrivs i det här landet. Det är vad avtalet medför, sade May.
Hennes egen finansminister, Philip Hammond, gav flankstöd när han strax därefter presenterade sin vårbudget.
– Gårdagens röst lägger ett moln av osäkerhet över vår ekonomi. I kväll har vi ett val: vi kan göra oss av med det hot om ett omedelbart utträde utan avtal som hänger över vår ekonomi, sade Hammond.
Röstar i kväll
Men det blev också något av pekpinne till May när Hammond sedan manade ledamöterna att börja arbeta sig ur det nuvarande läget.
– Alla har vi en högtidlig plikt under kommande dagar och veckor att lägga våra skiljaktigheter åt sidan och söka en kompromiss som det här huset kan enas om i nationens intresse, sade finansministern.
Premiärminister May kommer i kväll att rösta för regeringens förslag i kvällens omröstning om synen på att lämna EU utan avtal.
Sättet som regeringen lagt fram förslaget har dock fått kritik.
I stället för att säga rakt ja eller nej till ett avtalslöst utträde har May vänt på frågan. Ledamöterna ska ta ställning till om de säger ja eller nej till att avvisa ett avtalslöst utträde – samtidigt som texten också noterar att ett avtalslöst utträde fortsättningsvis är det som kommer att ske om inte parterna är överens.
Fel, tycker många av de som absolut inte vill ha ett no deal-läge och nu anser sig lurade på ett uteslutande av det.
Fel, tycker också många som vill ha en no deal, men som nu ser det som ännu svårare att vinna i kväll.
Risk för avhopp
Utöver själva huvudfrågan ska två ändringsförslag upp till omröstning.
Det ena går ut på att helt utesluta ett avtalslöst läge och har konservativa Caroline Spelman som första undertecknare. Hon vill dock inte längre föra fram förslaget – vilket gör att det nu hänger på om någon av de andra undertecknarna vill göra det.
Det andra är att sikta på en variant av den så kallade Malthouse-planen, som går ut på att skippa det nuvarande utträdelseavtalet, lämna EU precis före EU-valet, men sedan leva i ett sorts övergångsläge i max 2,5 år under tiden som en framtida relation diskuteras med EU.
Kruxet med Malthouse-planen, döpt efter bostadsminister Kit Malthouse, är samtidigt att det är högst tveksamt om EU kan acceptera den.
– EU har sagt klart ut att det inte kan bli någon övergångsperiod utan utträdelseavtalet, sade exempelvis Theresa May själv i parlamentet i dag.
Ny röst i morgon?
Om parlamentet i kväll röstar nej till att avvisa ett avtalslöst läge har Theresa May lovat att det ska bli regeringens politik under de få veckor som nu återstår till det planerade brexitdatumet den 29 mars.
Annars väntas ännu en omröstning redan i morgon, om huruvida ledamöterna vill att Storbritannien ska be EU om förlängd förhandlingstid. Samtidigt surrar som vanligt mängder av rykten om hur regeringen tänker lägga upp omröstningen och vad som egentligen landar på bordet.
Hur övriga EU-länder kommer att ställa sig till en förlängning är heller inte givet. Få är intresserade av att dra ut på den nuvarande trätan i det brittiska parlamentet om det inte finns en klar plan för vad som ska göras. En väldigt kort eller väldigt lång förlängning är snarare vad rest-EU väntas föredra.
(Wiktor Nummelin/TT)