Kvinnan skyddade sin granne från förföljelse – när en katastrof inträffade hände något märkligt


Li Fang stod modigt upp för sin granne som trakasserades av polisen. När hennes stad senare drabbades av en naturkatastrof hände något märkligt som fick folk att fundera över om goda gärningar belönas av universum.

Under 1999 började det kinesiska kommunistpartiet förfölja utövare av qigong- och meditationsmetoden Falun Dafa, även kallad Falun Gong. Utövarna greps, torterades och till och med dödades om de vägrade sluta med metoden, allt medan statskontrollerade medier spred förtal om Falun Dafa-utövare.

En hemlig polisavdelning kallad 610-byrån skapades speciellt för att förfölja och fängsla människor som utövade Falun Dafa.

En kvinna i fyrtioårsåldern vid namn Li Fang, från staden Changchun i Kina, bodde granne med en kvinna som utövade Falun Dafa. Lis granne kom över för att besöka henne och berättade att allt som skrevs i de statliga medierna om Falun Dafa var lögn.

Grannen sade att Falun Dafa är en fredlig och underbar qigongutövning som lär ut principerna sanning, godhet och tålamod. Den hade hjälpt henne att bli en bättre människa och hade gjort hennes liv så mycket bättre.

Många tyckte att var hemskt att kommunistpartiet försökte skada sådana människor i Kina, medan Falun Dafa annars välkomnades i många andra länder. Personer som stödde Falun Dafa berättade om förföljelsen i Kina genom att ordna parader, ljusvakor och andra evenemang på olika platser runt om i världen.

Hundratals Falun Gong-utövare och supportrar håller en ljusvaka framför kinesiska konsulatet i New York, 16 juli 2017.  Foto: Benjamin Chasteen/Epoch Times

Det tog lite tid, men sedan förstod Li att hennes granne hade rätt. Enligt Minghui.org är Li troende, och känner till att gott belönas med gott, och ont med ont.

Lis granne åkte en gång till Peking för att vädja om trosfrihet, men blev senare gripen och skickad till ett tvångsarbetsläger. Så småningom släpptes hon. Den lokala 610-byrån skickade emellertid ofta personal till hennes hus och trakasserade eller hotade henne.

2001 åkte polisen till Lis grannes hus. Förföljelsen hade blivit mycket svår, och många bybor gömde sig i sina hus av rädsla, medan andra kikade ut för att se vad som skulle hända.

Ensam gick Li Fang ut framför polisen och hindrade dem från att närma sig sin grannes hem och sade åt dem att sluta förfölja bra människor. En annan gång släppte Li in sin granne i sitt eget hem, så att hon inte skulle bli trakasserad när polisen kom.


Senare skickade 610-byrån återigen personal till Falun Dafa-utövarens hem för att ta bilder och försöka tvinga henne att underteckna ett uttalande om att hon skulle sluta utöva Falun Dafa. Li mötte dem ute på vägen, stod i vägen för dem och vägrade låta dem passera.

– Varför har ni kommit igen? Ge er iväg nu! De är bra människor. Försvinn härifrån! sade hon.

Byborna såg att Li hade hindrat polisen från att ge sig på grannen minst fyra eller fem gånger. Sista gången de var där steg Li återigen ut framför polisen när de närmade sig grannens hem. Polisen sade till henne att vad de gjorde var för att skydda människor, men Li vägrade flytta på sig.

– Ni kommer alltid för att trakassera dem, ropade hon.

– Vad kommer ni hit för? Gå härifrån!

I augusti 2012 förde tyfonen Bravan med sig häftigt regn till Changchun. Skolor, byggplatser och utomhusaktiviteter stängdes. Den starka vinden och regnet ledde till att staden blev översvämmad och många träd knäcktes eller rycktes upp.

De flesta av majsfälten i den nordöstra regionen påverkades också av stormen och nästan alla grödor låg platta mot marken.

Li Fang ägde tre majsfält i detta område, på tre skilda platser. Medan alla fält, gräs och växter som omgav hennes fält var platta, blev inte något av hennes tre majsfält påverkade av stormen.

Grannarnas majsfält, framför Lis. Foto: Minghui.org

Många familjer i området förlorade sin grödor, och de undrade över hur Lis fält så mirakulöst hade klarat sig. De sade att det verkade som om tyfonen hade ögon, och bara lämnat hennes fält i fred. Alla såg det som en välsignelse, och en bybo tog bilder av fälten som bevis.

Li Fangs majsfält. Foto: Minghui.org

Den granne som utövade Falun Dafa sade att det var en belöning för Lis medkännande tankar och handlingar gentemot henne och Falun Dafa. Li höll med om att det hade gått henne väl de senaste åren: Lis man hade tidigare i åratal plågats av dålig hälsa och många skador, men hade nyligen börjat må bättre.  Deras sonson var väldigt frisk, och hela familjen hade det bra.

Hennes dotter och svärson tyckte också att Falun Dafa var bra, och de deklarerade offentligt att de gick ur alla kommunistpartiorganisationer som de tidigare hade anslutit sig till.

Många människor över hela Kina har också lämnat partiet på detta sätt för att ta avstånd från dess brott mot mänskligheten.

Skidåkare stöter på ovanligt djur i skogen – se deras reaktioner

Slav under kommunismen

 

Fakta

falun gong

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, godhet och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.