Maria, en ung kvinna från Polen, studerade vid Harvarduniversitetet för 18 år sedan när hon upptäckte det som skulle föra henne ut på en annorlunda resa.
– En dag såg jag en affisch med en bild på folk som mediterade. De såg så fridfulla ut, berättade Maria för sajten Minghui.org.
– Jag uppskattade också att det var gratis.
Affischen handlade om en qigongmetod som heter Falun Dafa eller Falun Gong, och som innefattar stillsamma och mjuka qigongövningar. Utövare av metoden vill även förbättra sin moraliska karaktär genom att följa de tre principerna sanning, godhet och tålamod.
– Första gången jag gjorde övningarna kände jag en så kraftfull energi, sade Maria.
Hon upplevde en djup koppling till qigongmetoden och snart infann sig en känsla av frid och glädje när hon utövade Falun Gong.
Det som berörde henne mest var nog att hon upptäckte att Falun Gong förföljs i Kina.
– Jag hörde sägas att Jiang Zemin [Kinas dåvarande ledare, reds anm] hade sagt att sanning, godhet och tålamod inte överensstämmer med det kinesiska kommunistpartiet och att de därför är olagliga. Jag tänkte: Hur är det möjligt? Mina föräldrar och morföräldrar har lärt mig just de moraliska värderingarna.
Förföljelsen började juli 1999 då kommunistpartiet ansåg att metoden hade blivit alltför populär och att den skulle vara i strid med kommunismen. Utövare blev måltavla för arresteringar, tortyr, tvångsarbete och hjärntvätt i ett försök att stoppa dem från att utöva metoden. Hundratals människor, om inte fler, förlorade sina liv varje år till följd av tortyr och misshandel.
Miljontals Falun Dafa-utövare i Kina svarade dock fredligt på förföljelsen. De motverkade den negativa propaganda som kommunistpartiet spred genom att helt enkelt berätta för andra att Falun Dafa är bra.
– Jag började lära mig mer om förföljelsen och jag hörde talas om den här mannen, en gammal kinesisk man som hade rest tusentals mil... Han reste till Beijing för att berätta att Falun Dafa är bra. Han hade en väska med utslitna skor med sig. Det inspirerade mig till att resa världen över och berätta för människor att Falun Dafa är bra, sade Maria.
År 2001 deltog hon i en "SOS Walk" över hela Europa för att öka medvetenheten om förföljelsen.
Under 11 dagar gick hon 32 mil och fick till och med chansen att träffa den polske presidenten Alexander Kwaśniewski för att informera honom om vad som hände i Kina. Han lovade att stödja Falun Gong-utövare och uppmanade Kinesiska kommunistpartiet att stoppa förföljelsen, enligt Minghui.org.
I februari 2002 reste Maria till Kina för att försöka sprida budskapet till det kinesiska folket. Hon besökte Shanghai, Hangzhou, Suzhou, Nanjing och anlände slutligen till Beijing. Överallt gick hon och distribuerade Falun Gong-broschyrer och försökte berätta för det kinesiska folket om vad Falun Gong verkligen handlar om.
– Jag kommer ihåg att jag var i Nanjing i en park på den kinesiska nyårsdagen. Parken var vintergrön, men allt var så grått på grund av föroreningarna. Det som var tänkt att vara en flod var full av av skräp som flöt fram. Det fanns en lotusblomma vid floden, i parken. Jag satt där och mediterade.
– Kineserna blev så berörda av det, jag blev faktiskt en turistattraktion. Folk placerade sina barn på mina ben, och vi skulle alla meditera och ta bilder.
– Folk berättade historier för mig om hur de utövade Falun Gong. Jag berättade för dem att Falun Dafa är hedrat och älskat över hela världen, och att det bara är i Kina som metoden förföljs. Jag sade till dem att det är faktiskt inte sant att resten av världen har utplånat Falun Dafa. Det gav dem så mycket mod.
En man kom fram till mig och sade:
– Min fru är medlem av kommunistpartiet, så hon kan inte lyssna.
Hon satte hörlurar i öronen och lyssnade på musik medan han pratade med mig.
– Jag utövade Falun Gong, men på grund av pressen från partiet så slutade jag. Men jag är verkligen tacksam för att du kom.
Han bjöd mig med på en picknick, och det var en riktigt fin upplevelse.
Maria arresterades den 14 februari 2002, på väg till Himmelska fridens torg.
– Jag visste att risken var mycket liten att jag skulle råka ut för något farligt, sade Maria om sin resa till Beijing för att tillsammans med andra västerländska utövare utföra en fredlig protest.
– Jag visste att folket i Kina får lida så mycket mer.
Hon ville visa Falun Gong-utövare i Kina att de inte var ensamma.
– Om jag, via min erfarenhet och min person, skulle kunna ge dem hopp om att vad de gör faktiskt hörs och ses utanför Kina, och om jag kan ge dem mod, så det skulle vara det bästa jag kunde göra, sade hon.
Efter att ha blivit gripen av polisen blev Maria utvisad från Kina.
Väl hemma gav Maria inte upp sitt uppdrag att sprida information om förföljelsen för att öka medvetenheten om den. Hon flög till Rom i maj 2002 och beviljades en privat audiens med påven Johannes Paul II. Under det korta mötet kunde hon dela med sig av vad Falun Gong är och berättade om förföljelsen. Påven erbjöd en välsignelse för Falun Dafa.
Påven Johannes Paul II var polsk, och det var hans ord som inspirerade henne att försöka träffa honom.
– Jag kommer från Polen. Polen var det första landet i världen som avskaffade kommunismen. Vi har en påve som för 30 år sedan sade "Ha tro. Ha mod och ha tro”, sade hon.
Det är ett budskap som också hon ville dela med kineserna, och hon hoppas att förföljelsen och kommunismen en dag kommer att få ett slut i Kina.
– Jag ville tacka alla de kineser som har lämnat det kinesiska kommunistpartiet för deras mod. Och jag vill tacka alla kineser för att de har en sådan fin gammal kultur och för att den sprids till omvärlden, sade hon.
Skidåkare stöter på ovanligt djur i skogen – se deras reaktioner
Slav under kommunismen