loadingTack och lov utesluter inte att unna sig livets goda och att gå ner i vikt varandra. Målning av Norman Rockwell (1894–1978). Foto: Public Domain
Tack och lov utesluter inte att unna sig livets goda och att gå ner i vikt varandra. Målning av Norman Rockwell (1894–1978). Foto: Public Domain
Hälsa

Johan Holmsäter: Jag äter, därför bantar jag

Johan Holmsäter

När jag förra veckan skrev om varför den här krönikan heter Lev skönare, kom jag att tänka på en bok jag läste på 1990-talet. Precis som jag spred författaren budskapet att ett hälsosamt liv inte är samma sak som ett asketiskt liv. Det är att njuta på ett sätt som inte skadar en. Han var så klart fransman. Boken hette Jag äter, därför bantar jag. Vad han åt? Gåslever.

När Frankrike bantar handlar det inte om svältkurer med grönsaksbuljong och potatisvatten. Dieten som Michel Montignac ordinerade i sin bok lär ha gjort det franska folket åtskilliga ton lättare, trots att den innehöll såväl gåslever som choklad och vin. Boken Je mange donc je maigris! blev en ofantlig succé och låg överst på försäljningslistorna i över 80 veckor. En miljon böcker såldes bara i Frankrike. Boken blev också översatt till en mängd andra språk.

Författaren var en fransk affärsman som fått en lätt rondör efter åtskilliga affärsluncher. Tillsammans med en dietist lade han upp ett viktminskningsprogram som fungerade så bra att han beslöt sig för att skriva en bok om sin metod. Det var hans första bok, med titeln Hur man går ner i vikt genom att äta affärsmiddagar.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingTack och lov utesluter inte att unna sig livets goda och att gå ner i vikt varandra. Målning av Norman Rockwell (1894–1978). Foto: Public Domain
Tack och lov utesluter inte att unna sig livets goda och att gå ner i vikt varandra. Målning av Norman Rockwell (1894–1978). Foto: Public Domain
Hälsa

Johan Holmsäter: Jag äter, därför bantar jag

Johan Holmsäter

När jag förra veckan skrev om varför den här krönikan heter Lev skönare, kom jag att tänka på en bok jag läste på 1990-talet. Precis som jag spred författaren budskapet att ett hälsosamt liv inte är samma sak som ett asketiskt liv. Det är att njuta på ett sätt som inte skadar en. Han var så klart fransman. Boken hette Jag äter, därför bantar jag. Vad han åt? Gåslever.

När Frankrike bantar handlar det inte om svältkurer med grönsaksbuljong och potatisvatten. Dieten som Michel Montignac ordinerade i sin bok lär ha gjort det franska folket åtskilliga ton lättare, trots att den innehöll såväl gåslever som choklad och vin. Boken Je mange donc je maigris! blev en ofantlig succé och låg överst på försäljningslistorna i över 80 veckor. En miljon böcker såldes bara i Frankrike. Boken blev också översatt till en mängd andra språk.

Författaren var en fransk affärsman som fått en lätt rondör efter åtskilliga affärsluncher. Tillsammans med en dietist lade han upp ett viktminskningsprogram som fungerade så bra att han beslöt sig för att skriva en bok om sin metod. Det var hans första bok, med titeln Hur man går ner i vikt genom att äta affärsmiddagar.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024