loadingSuzanne Ribbing är med i juryn. Foto: Livsmedelsföretagen
Suzanne Ribbing är med i juryn. Foto: Livsmedelsföretagen
Litteratur

Cajsa Warg-priset ska premiera svenska kokböcker av hög kvalitet

Ida Fältander

Cajsa Warg-priset är ett nyinstiftat litteraturpris som syftar till att uppmärksamma högkvalitativa kokböcker. Anmälan för att nominera böcker till priset är öppen till och med den 13 september 2024.

Alla som har gett ut en kokbok på svenska, både som bokförlag och med egenutgivning, får anmäla sina böcker till priset. Men vägen till att tilldelas priset är lång. Kokboksförfattaren måste ta sig fram hos två olika jurygrupper: en första urvalsjury som väljer ut de fem bästa titlarna och en andra jury som utser den slutgiltiga vinnaren.

Den första urvalsjuryn utsågs i dagarna och består av fem experter som förenas av ett passionerat intresse för mat och dryck: matprofilen Suzanne Ribbing, Instagramprofilen Sedir Ajeenah, kulturskribenten Annina Rabe, hemkunskapsläraren Klara Åkerlund samt Lotten Löfberg, kategoriansvarig för kokböcker på Bokusgruppen.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingSuzanne Ribbing är med i juryn. Foto: Livsmedelsföretagen
Suzanne Ribbing är med i juryn. Foto: Livsmedelsföretagen
Litteratur

Cajsa Warg-priset ska premiera svenska kokböcker av hög kvalitet

Ida Fältander

Cajsa Warg-priset är ett nyinstiftat litteraturpris som syftar till att uppmärksamma högkvalitativa kokböcker. Anmälan för att nominera böcker till priset är öppen till och med den 13 september 2024.

Alla som har gett ut en kokbok på svenska, både som bokförlag och med egenutgivning, får anmäla sina böcker till priset. Men vägen till att tilldelas priset är lång. Kokboksförfattaren måste ta sig fram hos två olika jurygrupper: en första urvalsjury som väljer ut de fem bästa titlarna och en andra jury som utser den slutgiltiga vinnaren.

Den första urvalsjuryn utsågs i dagarna och består av fem experter som förenas av ett passionerat intresse för mat och dryck: matprofilen Suzanne Ribbing, Instagramprofilen Sedir Ajeenah, kulturskribenten Annina Rabe, hemkunskapsläraren Klara Åkerlund samt Lotten Löfberg, kategoriansvarig för kokböcker på Bokusgruppen.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024