Många tror att honungsvatten eller hostmedicin är bästa kuren mot hosta, men forskning visar att choklad till och med är bättre.
Idén om att choklad skulle bota hosta kan låta som hämtad ur en saga, men brittiska studier visar att alkaloiden teobromin som finns i kakao är bättre på att dämpa hosta än vad de vanliga hostmedicinerna är, enligt Daily Mail. Här är tre skäl:
1. Skyddande beläggning
Eftersom chokladen är segare än vanlig hostmedicin bildar den en beläggning i halsen, vilken skyddar de nervändar som utlöser hostan.
2. Lugnar nervändarna
Den brittiska medicinprofessorn Alyn Morice är säker på att chokladen utöver den skyddade beläggningen även hämmar nervändarnas aktivitet, skrev hon i Daily Mail.
3. Smakar gott
Bästa effekten uppnår man om man långsamt suger på en bit choklad. Att dricka varm choklad kommer att ha lite, men inte samma effekt.
Talet om ”våt” hosta och ”torr” hosta är bara en myt som är till för att få människor att köpa fler läkemedelsprodukter, hävdar Alyn Morice, som är chef för kardiovaskulära och respiratoriska studier vid University of Hull samt medgrundare till International Society of the Study of Cough.
Forskarteamet som genomförde den hittills största europeiska studien kring olika kurer mot hosta, har tagit fram en medicin innehållande chokladens verksamma ämnen.
Hjälp oss att driva tidningen vidare!
En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.