14 nya rapporterade covid-19-dödsfall
En sjuksköterska och en läkare tar på sig skyddsutrustning i ett tält vid Sophiahemmet i Stockholm innan man genomför covid-19-tester på patienter. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP via Getty Images


Totalt har nu 5 447 personer avlidit i covid-19 i Sverige. Det är en ökning med 14 det senaste dygnet, visar ny statistik från Folkhälsomyndigheten.

73 344 personer har bekräftats vara smittade av viruset, en ökning med 283 sedan i måndags.

Samtidigt har 2 467 personer runt om i landet fått intensivvård till följd av sjukdomen covid-19.

– Vi har en ganska snabbt fallande tendens när det gäller positiva fall. I allvarliga fall så har vi ett mycket lågt antal allvarliga fall. När de gäller de milda fallen så sjunker även det kraftigt den senaste veckan, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Han påpekar samtidigt att de positiva signalerna beror på effekten av att den sociala distanseringen upprätthålls.

– Mitt budskap är: För att den här positiva tendensen ska fortsätta så måste vi hålla i detta. Det är väldigt viktigt.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.