Äntligen fann han frid och livets mening


Steven Le arbetar för närvarande som bankkonsult vid en bank i Melbourne, Australien. Efter att ha utvecklat goda relationer med sina kunder fick han en utmärkelse som en av de bästa bland företagets anställda.

Ingen kunde ha föreställt sig detta då Steven för många år sedan var en orolig ung man med kort stubin som alltid bråkade med sin syster och var ett problem för sina föräldrar.

Allt förändrades för Steven när han år 2000 tog emot ett Falun Dafa-flygblad, vilket satte igång hans resa mot inre förändring.

Steven Le. Foto: Minghui.org

Falun Dafa, även kallat Falun Gong, är en traditionell kinesisk metod för kultivering av kropp och sinne. 1992 introducerades den för allmänheten i nordöstra Kina och har sedan dess lockat till sig tiotals miljoner människor. Metoden, som förbjudits av den kinesiska kommunistregimen, lär ut de grundläggande principerna sanning, godhet och tålamod.

Lyckligare och lugnare

Stevens föräldrar flydde från förföljelse i Vietnam och kom till Australien när han var ett år gammal. Som barn hade han många konflikter med sin syster. Atmosfären hemma var alltid spänd.

Hans humör förändrades emellertid efter att han som student vid Victoria University läst huvudboken inom Falun Dafa, ”Zhuan Falun”.

– Jag såg en banderoll som det stod Falun Dafa på. På banderollen satt ett litet barn fridfullt mediterande. Jag blev nyfiken och gick dit för att få reda på mer. Där mötte jag en utövare och frågade om jag kunde få ta med mig en broschyr hem.

Broschyren låg på Stevens sängbord i några månader. En dag bestämde han sig för att lära sig mer om Falun Dafa, så han vände sig till en utövare som hade hand om den lokala övningsplatsen.

– Det som fascinerade mig mest vid den tiden var en kommentar i flygbladet som sade att den store Tai Chi-mästaren rekommenderade sina elever att lära sig Falun Dafa.

– Så jag sade till mig själv att om jag, som för närvarande lär mig Tai Chi, blir rådd av en stor Tai Chi-mästare att utöva Falun Dafa, då måste detta vara ännu kraftfullare.

På träningsplatsen läste Steven Falun Dafas huvudbok Zhuan Falun, och kände en djup koppling.

– Den innehöll djupa principer som jag förstod och tog till mig, sade han.

Så han bestämde sig för att helhjärtat gå in för Falun Dafa.

– Jag upplevde att detta var en oerhört kraftfull metod. När jag började lära mig Falun Dafa så blev jag mer tolerant och lugn genom att läsa boken, lyssna på Falun Dafas föreläsningar och göra övningarna. När min syster var dominerande så berörde det mig inte så mycket utan jag kunde bara släppa det.

– Denna metod har hjälpt mig att förbättra mitt liv eftersom det inte uppstår lika många konflikter. Jag upplever att det är inte lika viktigt som förut att ha rätt eller att vinna en diskussion. Det känns som en stor tyngd har lyfts från mina axlar. Så på det stora hela så har mitt liv blivit lyckligare.

Stevens förändringar har även berört hans familj. Steven och hans syster kommer nu bra överens.

– Jag märkte en dramatisk skillnad [i henne]. Jag tror att det här är resultatet av att jag har förändrat hur jag reagerar i vissa situationer, sade Steven.

När det gäller sin mor sade Steven:

– Min mor har tagit till sig Falun Dafa eftersom hon kan se förändringarna i mig, och hon är också en mycket andlig person. Hon vet vilket hett temperament jag brukade ha och nu är jag mycket lugnare. Om Falun Dafa kan förändra mig så är det något som verkligen är helt fantastiskt. Min mor stöder helt och fullt Falun Dafa; för närvarande studerar hon Zhuan Falun och läser den på vietnamesiska.

Inre frid och ny känsla av livets mening

När Steven växte upp lyckades han aldrig slutföra projekt, så varför har han klarat av att fortsätta utöva Falun Dafa i över 10 år? Anledningen är enkel:

– Det måste vara den inre frid som jag känner genom att meditera, och undervisningen som talar till min själ. Det måste ha varit kombinationen av dessa faktorer. Genom att utöva förstod jag gradvis att livet är mer än att bara växa upp, arbeta, ha en familj, bli gammal, dö och sedan reinkarnera. Falun Dafas principer är något som jag kan relatera till så bra.

– Om jag aldrig hade lärt mig Falun Dafas principerna så tror jag att jag skulle ha varit helt annorlunda; varit tävlingsinriktad och fokuserad på att få de ytliga sakerna i livet. Jag skulle faktiskt ha missat livets verkliga syfte.

– Jag upplever att livet har ett större djup än hur den yttre världen synes vara. Det dagliga livet är verkligen avsett för att avslöja våra tillkortakommanden så att vi kan släppa dem. Jag har fått tips på vägen som hjälper mig att se inåt, och som hjälper mig att lossa knutarna så jag kan bli mer upplyft i mitt inre.

Steven Le gör den sittande meditation vid den lokala övningsplatsen. Foto: Minghui.org

Om att utöva sanning, godhet och tålamod på jobbet

Som bankkonsult tar Steven hand om många kunder.

– Förr kunde jag lätt bli irriterad på dem på grund av deras krävande frågor. Men tack vare att jag nu följer Falun Dafas principer så är jag mycket tolerantare än innan. Att jag har blivit mer uppmärksam har hjälpt mig att övervinna den stress som arbetet för med sig, och att få ett mer balanserat liv, sade Steven.

– Kunderna kan känna av atmosfären och de svarar på den. Falun Dafa lär ut medkänsla. Jag försöker hjälpa varje kund och visa dem empati och medkänsla. Jag är inte perfekt, men kultivering av jaget handlar om att identifiera vad som inte är perfekt och sedan ändra på det. Så nu kan jag ta lätt på personliga saker och fokusera på att hjälpa kunderna.

– Vad som än händer så försöker jag göra det som är rätt. Jag kan nu urskilja vad som är rätt och vad som inte är det. Min utgångspunkt är att mitt moraliska samvete alltid ska vara intakt.

Stevens kunder berömmer honom ofta och han har fått erkännande på jobbet för sina prestationer. Hans kollegor och kunder har också fått kunskap om förföljelsen av Falun Dafa i Kina och de har varit mycket stödjande.

 

Den här förföljelsen har pågått i 19 år – känner du till den?

 

Fakta

falun gong

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, godhet och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.