Nioårig pojke och hans mormor stämde Kinas tidigare diktator


Liang Jinfeng, som kallas Xinxin, är född i Kina. Han kommer fortfarande ihåg det ögonblick när livet för alltid förändrades. Han var då bara tre år gammal, och lille Xinxins liv blev efter det aldrig detsamma. Han är nu elva år och bor med sin mormor utanför Kina. Det här är hans historia.

På eftermiddagen, fredagen den 20 augusti, 2010 lämnade Xinxins mamma honom hos sin mormor. När hon inte kom tillbaka för att hämta honom på två dagar blev Xinxin orolig. Nästa morgon reste han och hans mormor två timmar för att komma till hans föräldrars hem i Guangzhou, i Guangdong-provinsen.

Hans mormor förstod att något var fel när hon såg ett nyligen installerat hänglås på ytterdörren, tillsammans med ett avspärrningsband. Xinxin trodde att hans föräldrar var där inne och ropade: "Pappa, mamma, öppna dörren! Jag är hemma!"

Hans mormor försökte övertyga honom att gå därifrån, men han fortsatte banka på dörren och ropade:

– Jag saknar er, snälla öppna dörren!

Xinxin gör Falun Dafas andra qigongövning. Foto: Minghui.org

Mormor tog sitt lilla barnbarn med sig till den lokala polisstationen för att höra sig för om vad som hänt, och fick då reda på att hans föräldrar hade gripits och att deras hem natten innan hade blivit genomsökt.

Vad var deras brott? De vägrade ge upp sin andliga tro och ville bara utöva Falun Dafa, också kallad Falun Gong, en qigong- och meditationsmetod som det ateistiska kommunistpartiet förbjöd 1999, och har förföljt sedan dess.

Efter det grät Xinxin nästan varje dag och bad sin mormor att ta med honom tillbaka till sitt hem för att leta efter sin mamma och pappa. Tidigare hade han varit ett lyckligt barn, men nu blev han tyst, lättirriterad och asocial.

Livet blev inte normalt igen

Åtta månader efter hans föräldrar gripits fick Xinxin äntligen möta dem vid en domstolsförhandling den 29 april 2011. När han såg handbojorna på sin mammas handleder försökte han bända upp dem och han höll i sin pappas ben och ville inte låta honom gå.

Xinxins mamma dömdes till två års fängelse med tre års skyddstillsyn. Hon släpptes i april 2012.

Men livet återgick inte till det normala efter att hans mamma hade släppts fri. Xinxins mamma, Luo Xiaojuan, hade utsatts för grym tortyr i interneringscentret. Flera gånger hade hon svimmat då hon tvångsmatats och hade skickats till sjukhus i ett kritiskt tillstånd.

En lång tid efter att hon hade återvänt hem kunde hon inte komma ihåg var hennes hem låg eller vad hon hade gjort alldeles nyss.

Efter tre år, i augusti 2013, släpptes Xinxins pappa, Liang Dong, från fängelset Han hade högt blodtryck och hudproblem. Han hade blivit allvarligt traumatiserad och var rädd för att hans nära och kära skulle få lida som han hade gjort.

När pappan såg Xinxins mormor utöva Falun Gong, sade han till henne att sluta och att "du kommer att sättas i fängelse" eller "du kommer att bli chockad med elektriska batonger" och "du kommer att förlora din familj".

När han såg Xinxin läsa en Falun Gong-bok slog han honom och skällde på honom:

– Du får inte öva Falun Gong!

En teckning som Xinxin gjort där han ritat sig själv tillsammans med sina föräldrar där de gör Falun Gongs meditationsövning. Foto: Minghui.org

Flyr utomlands

Xinxin grät och berättade för sin mormor att han inte ville stanna kvar i hemmet längre.

– De [mamma och pappa] är inte de enda som förföljs, jag blir också förföljd! Jag är rädd! Jag har förlorat den mamma och den pappa som jag en gång kände, sade han.

Med samtycke från sin dotter och svärson tog Xinxins mormor honom till ett annat land, där hon och hennes barnbarn utan rädsla fritt kan utöva Falun Gong.

Juni 2015 lämnade Xinxins mormor in en brottsanmälan mot Jiang Zemin, den tidigare ledaren för Kinesiska kommunistpartiet och som var den som iscensatte den brutala förföljelsen, för det lidande hennes familj har fått utstå. Xinxin skrev också under dokumentet.

Bakgrund

Som ledare för Kinesiska kommunistpartiet körde Jiang Zemin över de andra medlemmarna av politbyråns ständiga utskott och inledde 1999 det våldsamma förtrycket mot Falun Gong.

Förföljelsen har lett till att många Falun Gong-utövare har dödats under de senaste 19 åren. Ännu fler har torterats för sin tro och till och med dödats för sina organ. Jiang Zemin är direkt ansvarig för att ha dragit igång och upprätthålit den brutala förföljelsen.

På hans personliga inrådan inrättade Kinesiska kommunistpartiet ett säkerhetsorgan, "610-byrån", den 10 juni 1999. Denna organisation är överordnad polismakten och rättssystemet för att genomföra Jiangs direktiv om Falun Gong: Förstör deras rykte, ruinera dem ekonomiskt och eliminera dem fysiskt.

Kinesisk lag tillåter medborgare att vara käranden i brottmål, och många utövare utövar nu sin rätt att väcka klagomål mot den tidigare diktatorn. Sedan maj 2015 har fler än 200 000 personer lämnat in brottmål mot Jiang Zemin för att ha förföljt dem och deras oskyldiga familjemedlemmar som utövar Falun Dafa.

 

Den här förföljelsen har pågått i 19 år – känner du till den?

 

Fakta

falun gong

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, godhet och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.