Vapenvilan skulle ha trätt i kraft i Gaza klockan 7.30 – men den sköts i sista stund upp. Israel har inte fått en lista över gisslan som Hamas ska släppa.
När klockan blev 7.30, svensk tid, uppgav den israeliska arméns talesperson att anfall fortsätter.
Israel kommer att fortsätta sin krigföring tills dess villkoren i avtalet med Hamas har uppfyllts, meddelade talespersonen Daniel Hagari enligt israeliska medier.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu hade bara någon timme innan att vapenvilan inte kommer att påbörjas förrän Israel mottar uppgifter om gisslan som ska släppas. Det handlar om de tre gisslan som ska släppas redan under söndagen, då avtalet säger att det ska lämnas över namnlistor ett dygn i förväg.
"Israel kommer inte att tolerera överträdelser av överenskommelsen. Hamas är ensamt ansvarigt", står det i Netanyahus besked.
Hamas rapporteras ha svarat omgående, tillstått att listorna dröjer och sagt att det beror på "tekniska problem".
33 ska släppas
Enligt överenskommelsen om vapenvila mellan Hamas och Israel, ska Hamas överlämna 33 personer ur sin gisslan, varav tre i samband med vapenvilan inleds. Det uppges vara tre kvinnor.
Sedan ska ytterligare 30 personer ur gisslan släppas i omgångar. I utbyte ska hundratals palestinier som sitter fängslade i Israel friges.
När vapenvilan träder i kraft kommer israeliska styrkor bli kvar i Gaza, men de ska gradvis dra sig tillbaka från vissa delar av området.
Gazabor får inte närma sig de israeliska styrkorna och den israeliska armén varnar för att förflyttning norrut fortfarande innebär fara, liksom att närma sig gränsövergången i Rafah och militärens buffertzoner.
Hjälpsändningar redo
Hundratusentals palestinier ska i sin tur få återvända till sina krigshärjade hemorter, om och när vapenvilan träder i kraft.
Under eldupphöret ska avsevärt mycket mer humanitär hjälp tillåtas strömma in i Gaza, efter en lång tid där endast mindre försändelser har tillåtits nå fram. Lastbilar rapporteras stå i beredskap i Egypten för att korsa gränsövergången i Rafah så snart det är möjligt.
Vapenvilans första fas ska vara i 42 dygn, sex veckor, och under den tiden är det tänkt att det ska ske fortsatta förhandlingar om två följande faser. Målet är att nå ett permanent slut på kriget, eller ett "hållbart lugn" som det heter i avtalet.