loadingMålvakten Johanna Bundsen jublar efter en av många räddningar i segermatchen mot Tyskland. Foto: Beate Oma Dahle/NTB/TT
OS

Sverige tog andra raka – Bundsen storspelade

Göran Sundberg/TT

Sverige tog andra raka segern i OS-handbollen. Efter skrällvinsten mot Norge i premiären blev det 31–28 över Tyskland.

Målvakten Johanna Bundsen gjorde 17 räddningar och blev dessutom målskytt och Jenny Carlson stod för sju fullträffar.

Herrarna förlorade mot Tyskland i lördags, men damerna tog revansch även om en till synes säker seger blev lite knappare till slut.

Svenskorna tog greppet ganska snabbt efter drömstarten och skrällsegern över Norge i första matchen i torsdags.

Vass Bundsen

Målvaktsväggen Johanna Bundsen, 18 räddningar mot Norge, släppte in de tre första skotten mot Tyskland, sedan radade hon upp vassa ingripanden.

Under sju minuter i första halvlek höll hon helt rent, med stor hjälp av en bra svensk försvarsinsats.

Framåt var det Jenny Carlson som glänste.

Hon sköt Sveriges två första mål i matchen och satte sex fullträffar före paus.

Bra reklam

Carlson är för närvarande klubblös då hennes montenegrinska klubb Buducnost sagt upp kontraktet och är nära konkurs.

Men mittnian gjorde bästa tänkbara reklam för sig själv.

Även OS-debutanten Olivia Löfqvist slog till två gånger. Reserven från norska Storhamar har fått chansen då Sofia Hvenfelt skadade knäet i premiären och är borta från resten av OS.

I paus hade Sverige tagit ett järngrepp och ledde med 19–12.

Tyskland föll överraskande i första matchen mot Sydkorea och behövde en seger.

Laget inledde optimistiskt direkt efter paus och plockade in några mål och med knappt 15 minuter kvar var det svenska försprånget nere i fyra mål.

Förbundskaptenen Tomas Axnér tog timeout och det blev bättre igen.

Speciellt när Bundsen också bidrog framåt och satte sitt andra mål för turneringen fram till 26–21 med tio minuter kvar.

Sverige möter Danmark i nästa match på tisdag. De fyra främsta lagen i sexlagsgruppen går vidare till kvartsfinal.

Sveriges OS-matcher

25 juli: Norge 32–28.

28 juli: Tyskland 31–28.

30 juli: Danmark (21.00).

1 augusti: Sydkorea (11.00).

3 augusti: Slovenien (16.00).

Samtliga gruppspelsmatcher spelas i Paris. Kvartsfinaler, semifinaler och medaljmatcher spelas i Lille den 6, 8 respektive 10 augusti.