loadingFoto: Bukowskis
Foto: Bukowskis
Weekend Nr 42 vecka 42 2024

Skrovmål!

Redaktionen

Som resande med Svenska Amerika Linien behövde man aldrig gå hungrig, eller för den delen, besviken, från bordet.

Gästerna kunde varje dag välja mellan till exempel ”Chef’s suggestion” eller en ”Slim trim”-meny, förutom den väl tilltagna à la carte-menyn som hade handplockat det yppersta från det skandinaviska, franska och italienska köket. Ostron, hummer, gåslever och rysk kaviar var stapelvaror. Kockarna befattade sig endast med de allra främsta råvarorna. Hela kökspersonalen arbetade enligt mottot ”Det finns inga omöjliga beställningar”. Även tillagningen och presentationen skulle vara minnesvärda: flambering vid borden, efterrätter i upplysta isskulpturer, sjungande serveringspersonal och, som grand finale, ett minifyrverkeri. En passagerare ombord på sista Gripsholm noterade: ”Aldrig tidigare har jag ätit så utsökt mat, men personligen skulle jag vilja se ett större utbud av icke alkoholhaltiga drycker.”

Feedback

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingFoto: Bukowskis
Foto: Bukowskis
Weekend Nr 42 vecka 42 2024

Skrovmål!

Redaktionen

Som resande med Svenska Amerika Linien behövde man aldrig gå hungrig, eller för den delen, besviken, från bordet.

Gästerna kunde varje dag välja mellan till exempel ”Chef’s suggestion” eller en ”Slim trim”-meny, förutom den väl tilltagna à la carte-menyn som hade handplockat det yppersta från det skandinaviska, franska och italienska köket. Ostron, hummer, gåslever och rysk kaviar var stapelvaror. Kockarna befattade sig endast med de allra främsta råvarorna. Hela kökspersonalen arbetade enligt mottot ”Det finns inga omöjliga beställningar”. Även tillagningen och presentationen skulle vara minnesvärda: flambering vid borden, efterrätter i upplysta isskulpturer, sjungande serveringspersonal och, som grand finale, ett minifyrverkeri. En passagerare ombord på sista Gripsholm noterade: ”Aldrig tidigare har jag ätit så utsökt mat, men personligen skulle jag vilja se ett större utbud av icke alkoholhaltiga drycker.”

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2025