För andra året i rad tog ”King size extra allt” hem segern i SM i utomhusmatlagning. Över öppen eld med Muurikka och trangiakök tillagade laget en läcker vinnarmeny. Finalen hölls på Billingen i Skövde den 18 maj.
Den 18 maj hölls finalen i SM i utomhusmatlagning på Billingen i Skövde i Västra Götaland där laget ”King size extra allt” för andra året i rad tog hem segern. Laget bestod av Niclas Yngvesson, Oliver Kollén och Jimmy Ulldahl. Innan finalen hade delfinaler arrangerats på de fyra olika platserna: Kinnekulle, Västervik, Tåkern och Smålands Trädgård. Det var finalistlagen från dessa tävlingar som gjorde upp i en jämn final på Billingen.
De fyra finalistlagen hade 2,5 timme på sig att laga till en god trerättersmeny över öppen eld. Som hjälpmedel fick de använda Muurikka och trangiakök. Laget ”King size extra allt” lyckades bäst med att skapa en fantasifull vinnarmeny, som föll juryn på läppen. Som förrätt valde laget att använda rökt råbiff, grillad grön sparris och grillad rallarros med tillbehören löjrom och yoghurt med färsk vitlök.