loadingKalmar firar Jonathan Rings (trea från vänster) avgörande mål mot Djurgården. Foto: Patric Söderström/TT
Fotboll

Kalmars viktiga seger – avgjorde mot gamla laget

Ingela Ahlberg/TT

Kalmar FF tog tre viktiga poäng i bottenstriden när man besegrade allsvenska tvåan Djurgården med 2–1. Jonathan Ring avgjorde mot sin gamla klubb.

– Otroligt skönt att ta tre poäng, säger Ring.

I mitten av andra halvlek satte Jonathan Ring segermålet i matchen efter att ha serverats en djupledspassning av Jacob Trenskow.

– Jag hade lite tur, bollen studsar under backen som glidtacklar. Men såna mål gills också, säger Ring till Max.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf var inte nöjd efter matchen.

– Jag är mycket besviken på hur vi låter matchen rinna iväg. Det är bara att gratulera Kalmar, de är bättre än oss i andra halvlek, säger han till Max.

Lyckat byte

Det blev en mycket hackig match, fylld med skador, på Guldfågeln arena. Djurgården tvingades till två byten redan i första halvlek, Kalmar FF till ett.

Redan efter tio minuters spel byttes Djurgårdens Tokmac Nguen ut och ersattes av Tobias Gulliksen. Fyra minuter senare tvingades KFF:s Simon Skrabb lämna planen, Max Svensson ersatte.

För Djurgården blev bytet lyckosamt. Gulliksen slog inlägget som Oskar Fallenius nickade i mål efter en halvtimmes spel.

På tilläggstid i första halvlek gick även Djurgårdens Jacob Une Larsson ut, i stället för Miro Tenho.

"Extremt viktigt mål"

På grund av alla skadeavbrott blev det tolv minuters tillägg. I näst sista tilläggsminuten kontrade Kalmar. Trenskow stack i väg på högerkanten och slog in bollen framför mål där Dino Islamovic petade in kvitteringen.

– Ett extremt viktigt mål, säger Islamovic till Max.

Kalmar är kvar på kvalplats, men är nu fyra poäng bakom IFK Göteborg ovanför strecket. Med nye tränaren Stefan Larsson har KFF vunnit två och förlorat en match.

Djurgården är kvar på andra plats, sju poäng bakom Malmö FF.

Häcken gick till en 2–0-ledning över Värnamo redan efter en kvart. Först blev det självmål (av Hampus Näsström) efter sju minuters spel, sedan satte Zeidane Inoussa 2–0 i den 14:e minuten.

Sju minuter in i andra halvlek reducerade Värnamo genom Gustav Engvall. Och i den åttonde tilläggsminuten kvitterade Johnbosco Kalu, framspelad av Hampus Näsström, som därmed fick revansch för självmålet.